Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. augusztus 14. 16:17

Sörünnep és káprázatos tűzijáték várja a szegedieket augusztus 20-án

Képriport
Tizenöt perces, zenével kísért tűzijátékban gyönyörködhetünk majd az államalapítás ünnepén. Az esti látványosság előtt azonban még rengeteg programot kínálnak a szervezők.

Hirdetés

Németh István, a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetője a rendezvénysorozatot bemutató sajtótájékoztatón elmondta, hogy egyedi tűzijátékot láthatnak azok, akik augusztus 20-án este 9 órától az eget, illetve a Tisza közvetlen környezetét figyelik. Az ünnepnap azonban a hagyományoknak megfelelően a városháza előtt indul fél 11-kor, rövid táncbemutatót követően háromnegyed 11-kor felvonják az országzászlót. Az ünnepi beszédet Szent István és Gizella szobránál Szabó Gábor akadémikus, Szeged díszpolgára mondja a Széchenyi téren.

Az ünnepségsorozat már pénteken megkezdődik a RakpartFeszt-Kézműves Sörünneppel, amely amellett, hogy több mint ezer féle folyékony csoda megkóstolására ad lehetőséget, rengeteg zenei programot is kínál. Fellép többek között a Gypro Circus, Vastag Tamás, valamint a New Level Empire. Augusztus 18-án és 19-én a pofonok völgyévé alakul a Móra-park, ugyanis ismét megrendezik a tavaly nagy sikert aratott Fesztivál Kupát.

Szervezők, tájékoztatók. Kattintson fönti képünkre, megnézheti Iványi Aurél galériáját!

A főszervező Szuknai Zsuzsa, világbajnok ökölvívó elmondta, hogy idén öt ország huszonhat csapatának tagjai lépnek ringbe. A nagy pofonok csatáit a helyszínen testközelből nézetjük, de akinek erre nincs lehetősége, az az internet segítségével is követheti az eseményeket. Az első napon itt lesz Erdei Madár Zsolt is, aki jelenleg a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke. Az egykori sikeres profi ökölvívó a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Fesztivál Kupán valaha amatőrként ő is bunyózott, igaz, akkor még teljesen más volt a verseny jellege és helyszíne. Madár mellett két másik ökölvívó legenda is ellátogat a küzdelmekre, ugyanis itt lesz Gedó György, egykori olimpiai bajnok, és Kovács Mária a női ökölvívó válogatott szövetségi kapitánya is.

Németh István azt is elmondta, hogy a SzegedART idei rendezvényeiből még néhány nagyon fontos program csak most következik. Augusztus 18-án, szombaton délután három órakor például Szabadtéri festőrandevút tartanak a Széchenyi tér parktükreiben, korabeli öltözékekben, alkalmi kiállításokkal a Szegedi Szépmíves Céh és a Belvárosi Képzőművészeti Kör közreműködésével. Ugyancsak szombaton este háromnegyed hétkor a Hódmezővásárhely Helyőrségi Zenekar és a szolnoki Légierő Zenekar szolgáltatja a térzenét a Klauzál téren. Vasárnap este ugyancsak a Klauzál téren délután öt órától kezdődik a XI. Fúvószenekari Fesztivál. A fellépők névsora sorrendben a következő: Juventus Koncert Fúvószenekar, Sopron, Orosházi Fúvószenekar, valamint a szegedi Fricsay Ferenc Városi Fúvószenekar.

Az igazi látványosság mégis az augusztus 20-i tűzijáték lesz. A negyedórás show zenei aláfestéseként többek között a Kincsem című film slágerét, a Vágta című dalt hallhatjuk majd. Néhány rakéta 150–200 méter magasan robban majd, ugyanakkor egészen különleges effektként a tiszavirágzást is imitálni fogják majd a víz színe fölött. Lesz majd görögtűz is, amely a Belvárosi híd oldalán fog legördülni. Ezért a hidat le is zárják majd háromnegyed 9 és fél 10 között.

Lesznek egyéb lezárások is. Az esemény miatt tilos lesz parkolni a rakparton augusztus 14. kedd 18 órától, illetve lezárárják a rakpartot augusztus 15-én reggel 9 órától, augusztus 21-én reggel 7 óráig.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: augusztus 20. fesztivál gasztronómia sör Huszár Mátyás rakpart RakpartFeszt – Kézműves Sörünnep

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés