Hirdetés
Ziccer 2018. augusztus 11. 14:46 Forrás: pickhandball.hu

Szombat délután újra pályán a MOL-Pick Szeged

A felkészülési időszak második edzőmeccsén szombaton 17 órától a Dabast fogadja a MOL-Pick Szeged az újszegedi sportcsarnokban. A meccs megtekintése ingyenes.

A Budakalászt szerdán 36–27-re győzte le bemutatkozó találkozón kétezer néző előtt a MOL-Pick Szeged. A mérkőzése Matej Gaber és Nik Henigman nem lépett pályára. A két szlovén játékos valószínűleg a Dabas ellen is pihenőt kap.

A MOL-PICK Szegednél ezen a héten kezdődtek el az edzőmeccsek, a Dabas viszont már kétszer játszott a Cegléddel, míg egyszer-egyszer az Egerrel (25–19) és a Tatabányával (20–23).

A Dabas a 2017-18-as szezont a bajnokság 8. helyén zárta 20 ponttal, 9 győzelemmel, 2 döntetlennel és 15 vereséggel. A csapat házi gólkirálya a 100 találatig jutott Halász Levente volt. A Liga Kupában egészen a döntőig meneteltek, ott viszont kettős vereséggel (25–28, 25–27) alulmaradtak a Sport36-Komlóval szemben.

A nyári átigazolási szezonban négy játékos érkezett Dabasra, közülük hárman már a magyar felnőtt válogatottban is bemutatkoztak. A balátlövő/védekező Borsos Tamás és a kapus Pallag Péter Ceglédről, míg a beálló Szöllősi Szabolcs Tatabányáról tette át a székhelyét a Pest megyei együtteshez, az irányító Törteli Koppán pedig Vácról érkezett.

Az előző évi keretükből ketten abbahagyták aktív sportolói pályafutásukat. Duleba Norbert, és az exszegedi Bakos Dávid, utóbbi a dabasi utánpótlás szakmai igazgatója lett. Szöllősi Olivér visszatért kölcsönből Balatonfüredre, míg a jobbszélső Pocsai Rajmund kölcsönbe került Ceglédre egy idényre. Távozott még a japán Kei Tanaka és Korsós Ádám.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Szeged300
Cimkék: kézilabda MOL-Pick Szeged felkészülési mérkőzés