Hirdetés
Művház 2018. augusztus 10. 15:19

Az Apáca Show hét előadása zárja a Szegedi Szabadtérit

Képriport
Minden idők egyik legnépszerűbb amerikai filmvígjátékának musicalverzióját – amelyet a nyolcszoros Oscar-díjas Alan Menken jegyez – ma este mutatják be a Dóm téren Szente Vajk rendezésében. A produkció hét előadásával véget is ér az idei évad.

Magyarországon még sosem láthatta a közönség a ’90-es évek ikonikus filmvígjátékából készült musicalsikert, a Westenden és Broadway-n már nézők millióit elcsábító Apáca Show-t.

A Szegedi Szabadtéri Játékokon mutatja be a fesztivál és a Zikkurat a nyolcszoros Oscar-díjas zeneszerző, Alan Menken darabját, aki többek közt a Szépség és a Szörnyeteget, az Aladint, A kis hableányt és A Notre Dame-i toronyőrt is jegyzi.

A vérpezsdítő soul és disco-dallamokkal fűszerezett vígjáték méltó folytatása a szintén világsikerű film alapján született és popslágerekkel hódító Mamma Mia!-nak.

A musicalsiker hazai főszereplőjét castingon választották ki: az apácák csendes életét felbolygató Delorist Peller Anna és Sári Évi játssza osztott szereposztásban. Molnár Piroska alakítja a zárdafőnöknőt, aki a történet szerint a diszkódíva rejtekhelyét biztosítja, Feke Pál lesz Eddie Souther rendőrtiszt, aki az izgalmas sztorit indító bűntény megoldására törekszik, Alföldi Róbertet pedig gengszterként láthatjuk az előadásban, Curtis Jackson szerepében. Mindannyian visszatérő vendégek a Dóm tér színpadán, akiket már számos előadás során szívükbe zárhattak a nézők.

Bemutató ma, pénteken este 9 órakor.

A darabot ezen kívül még hat alkalommal – augusztus 11-én és 12-én, valamint 17-én, 18-án, 19-én és 20-án – láthatják az érdeklődők.

Nézze meg a főpróbán készült fotóinkat!

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is az éneklő apácákról!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Apáca Show musical Peller Anna Szegedi Szabadtéri Játékok