Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. augusztus 9. 21:45 Forrás: MTI

Tájékoztatást vár a kormánytól MSZP a rákkeltő hatóanyagú gyógyszerekről

A szocialisták szerint a kormánynak tájékoztatnia kell azt a 200 ezer beteget, akik szedtek abból a huszonhét vérnyomáscsökkentő gyógyszerből, aminek forgalmazását júniusban függesztették fel, miután valsartan nevű hatóanyagukban szennyező anyagot találtak. 

Hirdetés

Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselő csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, a kabinet sunnyog és hallgat, ahelyett, hogy felvenné a kapcsolatot az érintettekkel.

Ujhelyi István, az ellenzéki párt EP-képviselője a tájékoztatón közölte, írásban fordult az uniós intézményekhez annak kiderítésére, hogy a magyar kormány az ügy kirobbanása óta kapcsolatba lépett-e az európai hatóságokkal. A politikus szintén úgy látja, a kabinet inkább elhallgatni, mintsem megoldani akarja a problémát, amely szerinte arra is felhívja a figyelmet, hogy szorosabb egészségügyi együttműködésre van szükség az EU-n belül.

A politikus jelezte, öt nap alatt több mint tízezren töltötték ki az interneten azt a kérdőívüket, amely Magyarország és az Európai Unió jövőjéről tartalmaz kérdéseket.

Az eddig beérkezett válaszok többsége éppen az egészségügyi együttműködés javítását sürgeti

– tette hozzá Ujhelyi István.

Bangóné Borbély Ildikó kérdésekre válaszolva elfogadhatatlannak nevezte a kormány óvodai nevelést érintő terveit, amelyek szerinte egy jól működő rendszert tehetnek tönkre. 

„Most már a délutáni mesék helyett Orbán Viktorról fognak propagandafilmeket nézni a gyermekek elalvás előtt?”

– kérdezte a szocialista politikus, majd hozzátette, ha lenne óvodás korú gyermeke, akkor megszegné a törvényt és nem engedné, hogy óvodába járjon.

Ujhelyi István a sajtótájékoztatót élőben közvetítette a Facebookon, így az egész visszanézhető:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: MSZP Ujhelyi István egészségügy gyógyszer
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés