Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Színes
  • A magyar film élő legendái csak úgy leültek egy fotóra a szegedi színház nézőterén
Színes 2018. augusztus 8. 20:09

A magyar film élő legendái csak úgy leültek egy fotóra a szegedi színház nézőterén

Az Oscar-díjas Szabó István mellett Koltai Lajos, Sándor Pál, és Kentaur is ott van Barnák László főigazgató és Horgas Ádám tagozatvezető társaságában azon a fotón, amit a Szegedi Nemzeti Színház ma kora este töltött fel a Facebookra.

A fotóhoz azt írták, hogy

Világhírű vendégeink voltak: Szabó István Oscar-díjas filmrendező, Koltai Lajos Európai Film- és Kossuth-díjas operatőr, Sándor Pál Kossuth-díjas producer, Kentaur - Erkel László Dömötör-díjas Érdemes művész. Barnák László főigazgató és Horgas Ádám tagozatvezető főrendező mutatták meg a stábnak a színház épületét.

Ebből viszont az nem derül ki, hogy mi járatban voltak a vendégek a színházban, nekünk viszont erős a gyanúnk, hogy a dolognak köze lehet Szabó István készülő új filmjéhez, a Zárójelentéshez, aminek Koltai Lajos lesz az operatőre, Sándor Pál pedig a producere. Erre enged következtetni, hogy a bejegyzésben stábként hivatkoztak a művészekre.

Amint többet tudunk, frissítjük a cikket.

Frissítés: Színházi körökből úgy értesültünk, hogy a Szabó István és a többiek valóban a Zárójelentés kapcsán jártak itt, jelenleg lehetséges helyszíneket keresnek a készülő filmhez. Úgy tudjuk, döntés és megállapodás még nincs, de a Szegedi Nemzeti Színház nyilván örömmel venné, ha az Oscar-díjas rendező új filmjének néhány jelenetét náluk forgatnák.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Szegedi Nemzeti Színház Barnák László