Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. augusztus 8. 08:30 Forrás: mti

A kerékpárosok védelmében indul kampány

Másfél méter címmel indít a kerékpárosok védelmét szolgáló kampányt az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos. A program célja felhívni az autósok figyelmét arra, hogy a kerékpárosok előzésekor a biztonságos oldaltávolság lakott területen kívül másfél, lakott területen belül egy méter.

Hirdetés

Révész Máriusz kormánybiztos elmondta: a nyomtatott és az online médiában megjelenő hirdetésekkel, két rövidfilmmel, honlappal, reményeik szerint később benzinkutakon és autóbuszokon elhelyezett hirdetésekkel is szeretnék figyelmeztetni az autósokat a biztonságos előzéshez szükséges távolság megtartására, hogy csökkentsék az elsodrásos kerékpáros balesetek számát.

Hozzátette: a kampányt eredetileg Christian Prudhomme, a Tour de France versenyigazgatója hirdette meg, a magyar kampány, amelyben részt vesznek a magyar kerékpáros szervezetek is, ehhez a kezdeményezéshez csatlakozik.

A kormánybiztos kitért arra, hogy míg a KRESZ számos országban, köztük Romániában is előírja a másfél méteres oldaltávolságot, addig a magyar jogszabály csak a "megfelelő oldaltávolság" megtartására kötelezi az autósokat, a konkrét távolság megadása nélkül. Az autósok így nem is tudhatják, hogy mekkora a biztonságos távolság. Ezen a helyzeten is szeretne változtatni a program. Megjegyezte: reményei szerint a kampányt 2019-ben a KRESZ módosítása is követi majd.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: biztonság kampány kerékpár kerékpáros
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés