Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Színes
  • Nem mutathatják be a kínai mozikban a Barátom, Róbert gida című Disney-filmet
Színes 2018. augusztus 7. 18:30 Forrás: MTI

Nem mutathatják be a kínai mozikban a Barátom, Róbert gida című Disney-filmet

A hatóságok nem adtak engedélyt a filmre, mert (most kapaszkodjon meg!) Micimackó az utóbbi időben a kínai kommunista rezsimmel szembeni ellenállás szimbólumává vált.

Hirdetés

A Hollywood Reporter forrása szerint a tilaltás annak a számlájára írható, hogy, mint írják 

„országban keresztes háború folyik a film főszereplője Micimackó képe ellen, amely a kínai Kommunista Párttal és Hszi Csin-Ping kínai vezetővel szembeni ellenállás szimbólumává vált”. 

A kínai hatóságok tavaly nyáron kezdték el blokkolni a Micimackót ábrázoló képeket a közösségi médiában, miután a bloggerek összehasonlították a dundi mackót Hszin Csin-ping államfővel. Idén júniusban a kínai hatóságok blokkolták az HBO adását az után, hogy John Olivier műsorvezető kigúnyolta Hszi érzékenységét arra, hogy Micimackóhoz hasonlították őt.

Egy másik forrás a döntést a külföldi filmek kínai kvótájának számlájára írta, a hatóságok évente 34 külföldi filmet engednek forgalmazni a kínai mozikban, így számos nyáron bemutatott hollywoodi kasszasiker, családi film és külföldi filmek hada ácsingózik erre a hatalmas filmpiacra.

A Barátom, Róbert Gida a második Disney-film idén, amit nem forgalmaznak a Disney-mánia uralta Kínában, az Időcsavar forgalmazását is elutasították a helyi hatóságok. Ugyanakkor augusztus 24-én fogják bemutatni a stúdió A Hangya és a Darázs című szuperhősfilmjét.

A kínai tilalom valószínűleg nem fog károkat okozni a Barátom, Róbert Gidának, ami a múlt héten 25 millió dolláros jegybevétellel nyitott az észak-amerikai mozikban.

Ha eddig nem érezte volna az egész sztori abszurditását, ettől a filmtől óvja a kínai vezetés az ország lakosságát:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Disney film Hollywood Kína mozi
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés