Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Színes
  • Prince legendás, kiadatlan albumának egy újabb példánya bukkant fel, gyorsan meg is vették elképesztő áron
Színes 2018. augusztus 7. 17:21 Forrás: MTI

Prince legendás, kiadatlan albumának egy újabb példánya bukkant fel, gyorsan meg is vették elképesztő áron

A popzene történetének egyik legmítikusabb lemezéből alig maradt fenn néhány darab. Gyűjtők körében az egyik legnagyobb trófeának számít.

Hirdetés

27 500 dollárért, vagyis mintegy 7,6 millió forintért adták el az 1987-es The Black Album egy most előkerült példányát, ami ezzel a Discogs internetes zenei adatbázis és áruház legdrágábban eladott tétele lett.

Az albumot Prince a felvételek befejezése után végül soha nem engedte forgalmazni, mint később fogalmazott egy hirtelen felismeréstől vezérelve. 1991-ben a Rolling Stone magazinnak elmondta: 

„Hirtelen rájöttem arra, hogy bármelyik pillanatban meghalhatunk, és arról ítélnek meg bennünket, amit utolsóként hátrahagytunk. Nem akartam, hogy ez az indulatos, keserű anyag legyen az utolsó dolog”

– idézte az interjút a The Guardian.

Prince döntése azt eredményezte, hogy csak egy maroknyi promóciós vinyl maradt fenn az albumból. A Discogs által eladott példány különösen ritka: egyike annak az 500 ezer korongnak, aminek a megsemmisítéséről Prince rendelkezett. A névtelen eladó egy torontói lemeznyomó cég egykori munkatársa, aki megmentett egy példányt.

„Kevés olyan gyűjtésre érdemes művész van, mint Prince, és a The Black Album a világ egyik legértékesebb felvétele”

– mondta Jeff Gold, az eladó képviselője.

Az albumnak hivatalosan nincs címe, egy egyszerű fekete borítóban árulták volna semmilyen megkülönböztető jellegzetességgel, csupán katalógusszámmal.

Nem ez viszont a legmagasabb összeg, amit a The Black Album egy példányáért fizettek, idén aukción 42 298 dollárért kelt el egy másik lemez.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: lemez pop popsztár rock zene
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés