Hirdetés
Színes 2018. augusztus 6. 20:18 Forrás: MTI

Több mint hét százalékkal nőtt a magyar turisták száma Horvátországban

Az idén az év első hét hónapjában. Tehát ez a szám még akár nőhet is.

Marin Skenderovic, a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletvezetője szerint január elsejétől július végéig 9 millió 725 ezer külföldi turista kereste fel az adriai államot, ahol 49 millió 672 ezer vendégéjszakát töltöttek, mindkét adat 5,3 százalékos bővülést mutatott a tavalyi hasonló időszakhoz képest.

A magyar turisták száma ugyanakkor az átlagot meghaladóan, 7,5 százalékos bővüléssel 338,8 ezerre emelkedett, a vendégéjszakák száma pedig 7 százalékkal 1 millió 662 ezerre nőtt.

A képviseletvezető jelezte, amennyiben folytatódik az eddigi tendencia, a magyar turisták tavalyi 572 ezres létszáma az idén átlépi a 600 ezres számot. A magyar vendégéjszakák száma a múlt évben 10 ezerrel meghaladta a 3 milliót, az idén ez a rekord is megdőlhet.

A Horvátországba látogató turisták által legkedveltebb városok sorrendjében Dubrovnik áll az első helyen, amelyet Rovinj, Porec, Split és Medulin követ, míg a magyarok közül a Kvarner-öböl és az Isztriai-félsziget településeit keresik fel legtöbben. 

Az idei statisztikai adatokból az is kiderül, hogy az év első hét hónapjában a turisták 19 millió 600 ezer éjszakát magánszállásokon töltöttek, 14 milliót szállodában, 10 millió 400 ezret pedig kempingben. A fennmaradó rész az egyéb szálláshelyek – mint például a hajók – között oszlik el – ismertette az idegenforgalmi szakember.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Horvátország nyár turizmus