Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. augusztus 6. 18:40 Forrás: MTI

LMP: Miért nem támogatja úgy a magyar vállalkozókat is a kormány, mint a BMW-t?

Csárdi Antal, a párt országgyűlési képviselője szerint a magyar kis-és közepes vállalkozások sokkal hatékonyabban tudnák felhasználni azt a támogatást, amit a kormány a BMW-beruházáshoz nyújt.

Hirdetés

A képviselő arról beszélt, hogy a BMW egymilliárd eurós beruházást hoz Magyarországra, ugyanakkor ehhez olyan mértékű támogatást kap a magyar kormánytól, ami egyes piaci becslések szerint akár négy-öt évre biztosítja a Debrecenben felépülő gyár teljes bérköltségét.

Csárdi Antal szerint egy ilyen támogatást a magyar kis- és közepes vállalkozások sokkal hatékonyabban tudnák felhasználni, ebből a pénzből ez a szektor, mint a legnagyobb foglalkoztató, csodákat tudna csinálni Magyarországon. Hozzátette: ugyanakkor a Fidesztől nem kapnak választ arra, hogy miért nem partner a kormány számára a kis-és középvállalkozói szektor. 

Az LMP képviselője arra is felhívta a figyelmet, hogy a BMW beruházásának hatására a becslések szerint 20-40 százalékkal ugorhatnak meg a lakásárak Debrecenben, az albérletárak pedig még ennél is nagyobb mértékben emelkedhetnek, és ennek a városban tanuló diákok lesznek vesztesei.

Arról is beszélt, hogy az LMP továbbra is egy évi 50 milliárd forintból működő bérlakásprogramot szorgalmaz, ami egyszerre biztosítaná a szociálisan rászorulók, a fiatalok és a diákok biztos lakhatását.

Szerinte a magyar gazdaság számára fontos lenne, hogy ne csak autóipari beruházások érkezzenek Magyarországra, hiszen egy esetlegesen bekövetkező válságot, amire a magyar kormány is számít, először éppen a világ autógyártói fogják megérezni.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: autó Debrecen LMP Orbán-kormány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés