Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. augusztus 6. 17:58 Forrás: police.hu

Nagyüzem volt a hétvégén a megye határátkelőhelyein: 366 ezer utazó, 116 ezer jármű

A várakozási idő kilépő irányban a Röszkén elérte a három órát. Itt vannak az első augusztusi hétvége hátárátkelős számai.

Hirdetés

Több mint 366 ezer utazó használta a hétvégén a Csongrád megyei határátkelőhelyeket, akik csaknem 116 ezer járművel lépték át az országhatárt.

Röszkén, a hétvégén a kilépők száma megközelítette a 85 ezret, az országba belépők száma pedig kissé meghaladta a 76 ezret. 

Csanádpalotán kilépő irányban több mint 73 ezren vették igénybe a határátkelőhelyet, Romániából Magyarország felé több mint 51 ezer utast regisztráltak.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a szerb és a román társszervekkel együttműködve az átkelőhelyeket teljes kapacitáson működtette.

A megnövekedett forgalom oka, hogy a Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások szabadságra, a turisták pedig nyaralni indulnak. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a következő hétvégéken mindkét irányban megnövekedett forgalom várható, majd augusztus utolsó két hetében már a belépő forgalom lesz erősebb.

Egy átlagos nyári napon 15-20 ezer utas veszi igénybe a Röszke Autópálya-határátkelőhelyet, a nyári szabadságok időszakában ez a szám akár 60 ezerre is nőhet. Ezt az utóbbi években Csanádpalota is megközelítette.

A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a rendőrségnek ezen az oldalán, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil app segítségével tájékozódhatnak az utazók.

Szükség esetén a gyorsabb átlépés érdekében Szerbia felé célszerű Tompa, Tiszasziget, Ásotthalom vagy Röszke Közúti Határátkelőhely felé kerülni. Akik Romániába szeretnének menni, választhatják a 24 órás nyitva tartással működő kiszombori vagy battonyai határátkelőt.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: forgalom határátkelő közlekedés nyár Röszke
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés