Hirdetés
Hirdetés
Művház 2018. augusztus 6. 12:01

Szabadtéri 2019: Szerelmes Shakespeare, Aida, Titanic

Képgaléria
A szabadtéri játékok idei utolsó bemutatója, az Apáca Show még hátra van, és ezután örülhetnek a szegediek az Ajándékkoncertnek is, de a szervezők már ma meghirdették a játékok jövő évi műsorát: két vendégelőadás mellett hat saját bemutatóval készülnek 2019-re.

Hirdetés

Jövőre a két játszóhelyen nyolc produkció összesen huszonöt előadását láthatják majd a nézők június 21. és augusztus 19. között.

Plusz egy hétvégét kapnak jövőre a Szegedi Szabadtéri Játékok látogatói: a 2019-es évad ugyanis a szokottnál korábban, már június 21-én elindul.

A rekonstrukciót követően, két év után jövő nyáron a fesztivál újra visszakapja az Újszegedi Szabadtéri Színpadot. Ezzel párhuzamosan a köztudatban ma még egy helyszínes fesztivál képét meg kívánják változtatni, elérve azt, hogy az 1200 férőhelyes újszegedi színpad a Dóm tér művészi lehetőségeivel egyenértékű játszóhellyé váljon – mondta el Herczeg Tamás, a fesztivál igazgatója a következő évad műsorát bemutató hétfői sajtótájékoztatón.

A Dóm téren a Hullámzó világ, a We will rock you, a Szerelmes Shakespeare, az Aida és a Titanic kerül színre. A megújult újszegedi színpadon pedig a Don Juant, a Koldusoperát, valamint a Hófehérke és a hét törpét mutatják be – jelentette be Harangozó Gyula művészeti igazgató.

A Szegedi Szabadtéri új, 2019-es évada a Magyar Nemzeti Táncegyüttessel való koprodukciós előadással indul a megszokottnál egy héttel hamarabb, június 21-én és 22-én. A Hullámzó világ című kétrészes táncjáték tisztelgés a város előtt: a Szöged népe című első rész megidézi a 140 éve történt nagy szegedi árvíz eseményeit, a Betyárvilág pedig Rózsa Sándor korát.

Ezt követően két hétvégére is a Dóm térre érkezik a fergeteges Queen-musical: június 28-án, 29-én és július 5-én, valamint 6-án láthatja a közönség Kentaur díszletei között a We Will Rock You című előadást.

A darabban olyan slágerek csendülnek fel, mint a Radio Ga Ga, a Somebody To Love, a Bohemian Rhapsody és természetesen a címadó dal, a We Will Rock You. A Queen-musicalt tavaly mutatták be először Magyarországon, a PS produkció jóvoltából, az előadás rendezésével Cornelius Baltust bízták meg.

Folytatódik a közkedvelt Shakespeare-sorozat is, jövőre egy romantikus vígjáték, a Szerelmes Shakespeare érkezik július 12-én és 13-án a Dóm térre. A Madách Színház vendégjátékát a szabadtéri több sikeres előadását jegyző Szirtes Tamás rendezte. A hétszeres Oscar-díjas film alapján készült darab megidézi a drámaóriás alakját, és feleleveníti a Rómeó és Júliát életre keltő szerelem történetét.

Az évad közepére kerül 2019-ben az operabemutató: július 26-án és 27-én láthatja a közönség Verdi közönségkedvenc művét, az Aidát. A darabot először 80 éve, 1939-ben mutatták be a Dóm téren Nádasdy Kálmán rendezésében, a zenekart akkor Ferencsik János dirigálta.

A Dóm téri előadások sorát jövőre egy olyan musical zárja, amelynek történelmi háttere a mai napig nem hagyja nyugodni a közönséget.

A Titanic hazai ősbemutatójának ad helyet a szabadtéri augusztus 9-én, majd ez követően még négy estén – augusztus 10-én, 11-én, 16-án és 17-én is – láthatják adarabot az érdeklődők. A Broadway-sikert arató musicalt öt Tony-díjra jelölték, és el is nyerte mindet, köztük a legjobb musicalnek járó elismerést is.

A 2019-es évadra már lezárul az Újszegedi Szabadtéri Színpad rekonstrukciója: július 19-én, 20-án és 21-én egy újabb Moliére-komédia, a Don Juan avatja majd fel a megújult játszóhelyet.

Augusztus 2-án, 3-án és 4-én az eddig megszokott prózai előadások mellett bemutatják a Koldusoperát, amelyet még sosem játszottak a szabadtérin. Brechtnek ez a humorban és iróniában gazdag zenés darab hozta meg a töretlen sikert – a mai napig ismerősen cseng sokaknak a Cápadal, vagy a főszereplő, Bicska Maxi neve.

Augusztus 16-tól az Erkel Színházban 15 éve nagy sikerrel játszott családi mesebalett, a Hófehérke és a hét törpe várja majd négy estén át a közönséget.

Kocsák Tibor és Harangozó Gyula darabja nemcsak az Operaházban aratott nagy sikert, hanem külföldön is: Európától Ausztráliáig láthatták, és 2012-ben a hongkongi művészeti fesztivál nyitódarabja volt. A szabadtérire a Hófehérke új, saját premierként érkezik.

Az előadásokat direkt egy órával hamarabb, este 8-kor kezdjük a kisebbek kedvéért.

A 2019-es évad meghirdetésével egyidőben az új produkciókra szóló jegyek értékesítése is megkezdődött. Az első 60 jegyvásárlót, aki személyesen váltja meg a jövő évadra szóló belépőjét, páros állójeggyel lepik meg az idei Apáca Showra.

A Szegedi Szabadtéri Játékok 2019-es évada

Dóm tér

2019. június 21., 22.:
Hullámzó világ – táncjáték

2019. június 28., 29., július 5., 6.:
We Will Rock You – musical

2019. július 12., 13.:
Szerelmes Shakespeare – romantikus komédia

2019. július 26., 27.:
Verdi: Aida
– opera

2019. augusztus 9., 10., 11, 16., 17.:
Titanic – musical

Újszegedi Szabadtéri Színpad

2019. július 19., 20., 21.:
Don Juan – komédia

2019. augusztus 2., 3., 4.:
Koldusopera – brecht-musical

2019. augusztus 16., 17., 18., 19.:
Hófehérke és a hét törpe – családi mesebalett

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Szegedi Szabadtéri Játékok 2019-es évad színház
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés