Hirdetés
Hirdetés
Színes 2018. augusztus 6. 08:29 Forrás: MTI

2018 eddigi legmelegebb hete kezdődött el

Veszélyben az összes melegrekord. Figyeljenek oda! Ásványvíz, napszemüveg, sőt, akár esernyő is! Utóbbi ugyanis prímán árnyékol.

Hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint szerdától péntekig jó eséllyel meghaladja a hőmérséklet az év eddigi legmagasabb maximumát – 36,6 Celsius fokot –, amelyet július 29-én Budakalászon mértek. Az még bizonytalan, mikor, milyen értékekkel tetőzik és meddig tart a hőség.

Egyre több helyen közelebb lehet majd a délutáni hőmérséklet a 35 fokhoz, mint a 30 fokhoz. Országszerte ez az időszak hozhatja az év eddigi legmelegebb napjait, de azt is közölték a meteorológusok, ez egyáltalán nem ritka augusztus első felében.

Szeged „nem szeretne lemaradni”, alább látható, hogy „igyekszik” a városban a hőmérsékleti maximum.

Az MTI-nek írt közleményükben a meteorológusok megjegyezték azt is, a jelenlegi számítások szerint péntek délután/este, szombatra virradóra egy nyugatról érkező, az ország felett lassuló, majd gyengülő, feloszló front a Dunántúlra, esetleg a középső megyékbe még érdemi (akár 5–8 fokos) bár átmenetinek tűnő enyhülést, felfrissülést hoz, de nálunk, azaz a keleti harmadban ennek hatása már alig lesz érezhető.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: hőség hőségriadó időjárás kánikula melegrekord meteorológia nyár Országos Meteorológiai Szolgálat
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés