Hirdetés
Színes 2018. augusztus 3. 18:12 Forrás: MTI

Ernest Hemingway egy eddig kiadatlan novellája jelent meg egy amerikai magazinban

Először jelent meg nyomtatásban, 1956-ban írta.
Hirdetés

Hemingway egy 1956 augusztusában írt levelében közölte kiadójával, hogy elkészült öt új novellával. 

„Talán picit bugyuta történetek, de néhány közülük nagyon mulatságos szerintem”  – írta, hozzátéve, hogy halála után bármikor kiadhatják a történeteket. Ezen írások közül eddig csupán egyet, a Black Ass at the Cross Roads címűt publikálták. 

Az amerikai író hagyatékkezelőjének jóváhagyásával a The Strand Magazine című irodalmi lap most közre adta a második történetet, az A Room on the Garden Side című novellát – írja a The Guardian.

A 62 évvel ezelőtt írt történet a Hemingway szívének kedves párizsi Ritz hotelben játszódik, a náci megszállás végén. Az egyes szám első személyben megírt novella felvonultat mindent, amit Hemingway írásaiban szeretnek az olvasók, van benne háború, bor és bajtársiasság. A nagyjából kétezer szavas történet elején egy csapat katona, a narrátor Robert és társai beszélgetnek iszogatás közben harcról, költészetről és szerelemről.

Az A Room on the Garden Side című novellához hasonlóan Hemingway több írása, egyebek között a Vándorünnep és a Veszélyes nyár is az író halálát követően jelent meg. Hemingway 1961-ben lett öngyilkos, 61 éves korában.

Az A Room on the Garden Side Hemingway több másik munkájával együtt a bostoni John F. Kennedy Elnöki Könyvtár és Múzeum gyűjteményébe tartozik és az életrajzírókon, valamint a történészeken kívül eddig csupán néhányan olvasták az elmúlt több mint hat évtizedben.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!