Hirdetés
Hirdetés
Színes 2018. augusztus 3. 07:25

Yozsefvárosról rappeltek az egyik legnépszerűbb amerikai tévéshow-ban

Az Animal Cannibals majdnem 25 éves számának első versszakát adta elő megdöbbentően jó magyar kiejtéssel Kate McKinnon színésznő a The Tonight Show-ban.

Hirdetés

Jimmy Fallon vendége volt Kate McKinnon a minap, akinek az amerikai mozik a héten mutatják be A kém, aki dobott engem című új filmjét, amit Budapesten forgattak. 

A műsorban a népszerű humorista, aki egy ideje filmekben is szerepel, arról beszélt, hogy sok barátot szerzett Magyarországon, és hogy az angol anyanyelvűeknek a magyar a második legnehezebb nyelv, amivel próbálkozhatnak, így nem is csoda, hogy hiába tanulta három hónapon át minden nap, mégsem tudott végül magyarul rendelni egy étteremben.

Volt viszont egy jó fej sofőrje, Erik, akinek az igazi feladatot az jelentette, hogy megtanítsa őt magyarul rappelni. Ez az Erik pedig olyan jó munkát végzett, hogy meg is tanult egy teljes versszakot egy magyar rapszámból, igaz, egy évig tartott neki.

Na, erre Fallon rögtön ráugrott, hogy akkor adja is elő, amit McKinnon persze meg is tett, de előtte még elmondta a nézőknek, hogy a címe Yozsefváros, ami egy budapesti kerület neve, és elég veszélyes hely volt a kilencvenes években, amikor a dalt írták.

Aztán a nő, aki fél perce még arról beszélt, hogy milyen borzasztó nehéz a magyar nyelv, olyan remek kiejtéssel adta elő az Animal Cannibals sorait, hogy néhol konkrétan szinte nem lehetett észrevenni, hogy egy nem magyar ember rappel. Az pedig csak tovább fokozza az egészet, hogy a mozdulatai alapján láthatóan pontosan tudta azt is, mikor miről van szó.

A videó magyar idő szerint csütörtök kora reggel került fel a Facebookra, ahol már több mint 4 milliószor nézték meg.

Az Index meg is kereste az Animal Cannibals tagjait, akik előzetesen semmit sem tudtak az egészről, Amerikában élő barátaiktól tudták meg, mi történt.

„Konkrétan leestünk a székről, csak pislogunk hajnal óta” – mondták az Indexnek.

Aki összehasonlítaná McKinnon előadását az eredetivel, vagy csak szimplán nem ismeri a számot, annak itt a Yozsefváros 1996-os videoklipje.

Tavasszal egyébként hasonlóban (na jó, zeneileg, szakmailag azért ennél jóval nagyobb megtiszteltetésben) volt része a Tankcsapdának, amikor a Metallica két tagja a zenekar budapesti koncertjén magyarul adta elő A legjobb méreg című dalukat. Akkor Robert Trujillo is meglepően jó magyar kiejtéssel énekelt, és még így is, a kanyarban sem volt Kate McKinnon mostani produkciójához képest.

Ekkora és ilyen jó reklámot Magyarország ritkán kap.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Animal Cannibals hiphop Jimmy Fallon Józsefváros Kate McKinnon rap Tonight Show tv
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés