Hirdetés
Hirdetés
Művház 2018. augusztus 2. 12:17

Fool Moon koncert zárja a Muzsikáló udvart

A szegedi Fool Moon vokálegyüttes koncertjével ér véget holnap, pénteken este a városháza udvarán a Muzsikáló udvar idei rendezvénysorozata. Az együttes vendége a jazz és swing feldolgozásokat előadó Singer Street lesz.

Hirdetés

A koncert este fél 9-kor kezdődik. Rossz idő esetén az IH Rendezvényközpontban tartják meg.

A 48 éves Muzsikáló udvar az idén is igényes zenei programokkal várta a szegedieket. Július 24-én a Budapest Ragtime Band koncertje nyitotta sort, majd a Talamba ütőegyüttes és vendége, Tabatabai Nejad Flóra zenés utazásán vehettek részt az érdeklődők, július utolsó estéjén pedig „a swing hercege”, Gájer Bálint kápráztatta el a zenebarátokat.

A nyár végének közeledtét jelzi, hogy pénteken a Fool Moon vokálegyüttes és vendége, a Singer Street koncertje zárja az Muzsikáló udvar idei rendezvénysorozatát.

A Fool Moon vokálegyüttes 2001-ben alakult Szegeden, és azóta – hazánkban egyedülállóan – a pop-a cappella, azaz hangszeres kíséret nélküli éneklés popzenei műfaját népszerűsíti.

A Fool Moonnak köszönhetően az a cappella – azaz a hangszerek nélküli, énekelt popzene – soha nem látott népszerűségre tett szert a magyar közönség körében.

Humoros és szórakoztató, de magas szakmai színvonalú és igényes stílusú koncertjeik során a műfajjal ismerkedő és a zenéhez értő hallgatók is egyaránt találnak kedvükre valót. Rendhagyó zeneóráik, mesterkurzusaik, tévés szerepléseik hatására Magyarországon az a cappella zene előtérbe került, és egyre több a cappella együttes megalakulásának mozgatórugója is.

2014-ben az együttes bekerült A Dal Eurovíziós nemzeti dalválasztó show döntőjébe It Can’t Be Over című dalukkal, majd 2015-ben a Back to Right című számukkal. 2015-ben a Fool Moon Szeged kultúrájáért végzett munkájáért Kölcsey-éremben részesült.

2017-ben 170, majd 2018-ban 180 induló közül kategóriájában a Fool Moon nyerte az I. és II. Moszkvai Tavaszi Fesztivál és A cappella Verseny I. helyezését.

A Singer Street együttes 2009-ben alakult a Cotton Club Singers felbomlását követően. Repertoája négy énekhangra hangszerelt, közismert jazz és swing feldolgozásokból áll.

Saját hangszereléseiken kívül olyan neves előadók dalait éneklik, mint a Manhattan Transfer, Rare Silk, New York Voices, de dolgoztak már fel Sting és a Beatles dalaiból is.

Rendszeres fellépői a Budapest Jazz Clubnak, ahol hónapról hónapra igényes és olykor stand up-os hangulatú teltházas estéket adnak.

 

 

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Muzsikáló udvar városháza Fool Moon Singer Street
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés