Hirdetés
Túl a városon 2018. július 31. 17:23 Forrás: MTI

DK: Több tízezer áldozata van évente a Fidesz egészségpolitikájának

A párt szerint a kormány halálba taszítja az embereket.

Hirdetés

Rónai Sándor, az ellenzéki párt szóvivője keddi, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a DK Magyarország elleni bűnnek tartja, hogy az Orbán-kormány kevesebbet költ egészségügyre, mint bármely más korábbi baloldali kormány.

Hozzátette: a híreket el lehet hallgatni, azokat le lehet tagadni, a demokráciát le lehet bontani, de előbb-utóbb mindenki szembesülni fog azzal, hogy a kormány

"tízezreket taszít a halálba azzal, hogy nem törődik a magyar emberek egészségével és nem törődik a magyar egészségüggyel". 

Hozzátette:

nincs még egy olyan OECD-ország, amely rosszabbul teljesítene a halálos betegségek kezelésében, mint Magyarország. Ennek fő oka az, hogy a betegséget későn állapítják meg, mert a vizsgálatokra több hónapos várólista van.

A szóvivő sajtóhírekre hivatkozva beszámolt arról is, a napokban egy idős férfit mellkasi fájdalmakkal hazaküldtek a sürgősségi osztályról azzal, hogy menjen el a háziorvosához. A férfi az orvoshoz tartva meghalt, halálát valószínűleg szívinfarktus okozta – közölte, megjegyezve: ez egy megfelelően működő egészségügyben nem fordulhatott volna elő.

Rónai Sándor elmondta, a jövő évi költségvetést nézve a Fidesz nem látja ezeket a tragédiákat, emberi sorsokat, csak számokat és olyan pénzeket lát, amelyeket ahelyett, hogy egészségügyre költene, el is lophat.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Demokratikus Koalíció DK egészségügy Fidesz Orbán-kormány