Hirdetés
Művház 2018. július 31. 08:28

Két napig ünneplik a lótuszvirágzást az újszegedi füvészkertben

Bontogatja szirmait a buddhisták szent növénye, az indiai lótusz az újszegedi füvészkertben. A botanikus kert egyik büszkeségét az idén is számtalan programmal ünneplik. Augusztus első hétvégéjén immár 11. alkalommal rendezik meg a Lótusznapokat.
Hirdetés

Tizenegyedik alkalommal szervez programsorozatot az indiai lótusz virágzásának tiszteletére augusztus 4-én és 5-én a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje. A megszokott, népszerű programok mellett idén is számos újdonsággal kedveskednek a látogatóknak.

Ezen a két napon ismét a távol-kelet világa kerül a középpontba, az érdeklődők megismerhetik az ott élő emberek szokásait, életfilozófiáját, gyógymódjait, a távol-keleti tájak íz-, illat- és dallamvilágát, természeti látványosságait.

Hagyományokhoz híven idén is lesz tradicionális indiai táncbemutató, ahogyan a hangfürdők, meditációs koncertek sem hiányozhatnak a palettáról.

A növények szerelmesei Ázsia növényvilágával a Lótusz túrán ismerkedhetnek meg. Ezúttal egy kerti sétával egybekötött előadás idejére Japán különleges, bennszülött növényvilága kap kitüntetett figyelmet.

Jóga-, és harcművészeti bemutatókkal, masszázzsal, henna és arcfestéssel, valamint kézműves vásárral is várják a látogatókat.

A keleti kultúrához elválaszthatatlanul kapcsolódó, testi, lelki feszültségoldó módszerekről, technikákról szintén évről-évre színvonalas előadások hallhatók, sőt az érdeklődők jó néhány módszert a helyszínen ki is próbálhatnak.

A látogatók bepillantást nyerhetnek a koreai, japán és kínai teázási kultúrába, úti beszámolók segítségével Ázsia tájain barangolhatnak.

Az idei évben a programot távol-keleti zsonglőr bemutató valamint klasszikus és modern japán dallamok is színesítik, látogatóink azt is megtudhatják, hogyan öltözködnek az indiai hölgyek.

Az idei év újításaként közös jógázásra invitálnak mindenkit szombat és vasárnap reggel, hogy derűsen és frissen induljon a nap.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!