Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. július 30. 16:39 Forrás: MTI

Már visszavihetők a gyógyszertárakba a forgalomból kivont vérnyomáscsökkentők

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) közlése szerint a szennyezett valsartan nevű hatóanyagot tartalmazó gyógyszereket augusztus 31-ig veszik vissza a patikák.

Hirdetés

A hatóság felhívja a figyelmet, hogy betegenként két doboz, bontatlan és lejárati időn belüli készítményt vihetnek vissza, és a gyógyszer-visszavétel időpontjában érvényes térítési díjának megfelelő összeget kapják meg a betegek, azok is, akik közgyógyellátásra jogosultak.

A forgalomból kivont gyógyszereket bármely gyógyszertár visszaveszi, és a vásárlást igazoló blokk sem szükséges a készítmények leadásához.

Az OGYÉI tájékoztatása szerint a bontott és/vagy lejárt szavatosságú készítményeket is vissza lehet vinni, azokat a gyógyszertárakban található hulladékgyógyszer gyűjtésére kihelyezett dobozba helyezhetik el.

Az OGYÉI június 29-én függesztette fel huszonhét vérnyomáscsökkentő gyógyszer forgalmazását, mert az egyik, egy kínai gyártó által előállított valsartan nevű hatóanyagban szennyező anyagot találtak, azonban nem minden Magyarországon forgalomba hozott valsartan hatóanyagú készítményt érintett az intézkedés. 

A forgalomból kivont gyógyszerek listája megtalálható az OGYÉI oldalán.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: gyógyszer Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet vérnyomáscsökkentő
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés