Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. július 30. 14:08

A 90 éves Julianna szerint a munka élteti az embert

Képriport
– A lélekkel végzett munka olyan, mint egy szerelem – mondta Ketskeméty Julianna, akit ma köszöntöttek a város képviselői kilencvenedik születésnapján.

Hirdetés

Mészáros Tamás, a városrész önkormányzati képviselője a virágcsokor mellett Szeged díszoklevelével és Botka László polgármester jókívánságaival köszöntötte a város legfiatalabb kilencven éves polgárát a Sólyom utcában, aki átvehette a miniszterelnök által aláírt oklevelet is.

Az egykori védőnő kilencven évvel ezelőtt, 1928. július 29-én született. Nagykőrösön – ahol díszpolgárrá is választották – évtizedeken keresztül védőnői munkát végzett, valamint a helyi tüdőgondozóban igyekezett minden tudásával a beteg gyermekeken segíteni.

– Sokáig kevés volt a védőnő, ezért csak 66 évesen, 1994-ben mentem nyugdíjba, akkor kerültem Szegedre. Szüleimnek és testvéremnek itt, a Sólyom utcában volt lakása, én azóta is itt élek.

Hogy mivel tölti el idejét Julianna néni?

Sokáig az utazás volt a hobbija. Többek között bejárta Cseh- és Lengyelországot, ellátogatott Krakkóba, Szentpétervárra és Moszkvába is.

Azután szürke hályoggal meg kellett műteni a szemét, azóta nem tud utazni és olvasni is csak keveset. Inkább tévét néz vagy rádiót hallgat, így igyekszik értesülni a világ dolgairól.

– Tavaly még bevásároltam, elmentem a városba is sétálni, de most már le kellett erről is mondanom. Szerencsére sok jó szomszédom van, ők mindenben segítenek.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: 90 éves köszöntés születésnap
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés