Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. július 28. 11:40 Forrás: Szeged Televízió

Vihar Szegeden: Alsóvárost gyötörte meg leginkább a hatalmas zivatar

Képriport
Egyik pillanatról a másikra csapott le a heves vihar Szegeden, el is „vitte” a holdfogyatkozást. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szegedi állomásán 10 perc alatt 13 milliméter lehullott csapadékot regisztráltak.

Hirdetés

A heves széllel, nagy csapadékkal érkező zivatar elsősorban Alsóvárost érintette. Este háromnegyed nyolcig negyvenegy bejelentés érkezett kidőlt fák, leszakadt ágak miatt a tűzoltókhoz. Móravárosban, a Katona József utcában például egy juharfát tövestől fordított ki a vihar a földből. A szegedi hivatásos tűzoltók mellett hódmezővásárhelyi és kisteleki egységek végzik a fennakadásokat okozó fák, ágak eltávolítását. Munkájukat a Szegedi Járási Mentőcsoport és a Maros Mentőszervezet egységei segítik.

Egy juharfa, illetve annak maradéka... Fönti képünkre kattintva galéria nyílik, amelyben megnézheti, hogyan dolgoztak a tűzoltók!

A kidőlt fák, leszakadt ágak elektromos, illetve hírközlési vezetékeket is megrongáltak. Az áramszolgáltató tájékoztatása szerint a szakembereik folyamatosan állítják helyre a vezetékszakadásokat. A vezetékek megrongálódása egy-egy fogyasztói helyen átmeneti kimaradásokat okoz, de nagyobb területet – egész utcákat, városrészeket érintő – kiesésről nem érkezett jelzés.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Alsóváros katasztrófavédelem Szeged Televízió tűzoltóság vihar Móraváros
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés