Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Ha nem is látszik, akkor is folyamatosan dolgoznak: megálló-felújítás a 90-es vonalán
Szegeden 2018. július 28. 11:22

Ha nem is látszik, akkor is folyamatosan dolgoznak: megálló-felújítás a 90-es vonalán

Képriport
Időről időre többen is bosszankodnak amiatt, csak föltúrják a megállókat, aztán otthagyják. Igen, föltúrják, igen, otthagyják, de nem véletlenül: egy másik korábban föltúrt, korábban otthagyott megállóban folytatják, amit ott „abbahagytak”.

Hirdetés

Két és fél hónapja, hogy elkezdődött Szegeden a nagy megálló-felújítás. Ebben a beruházásban is gyakorlatilag félidőnél tartunk. A város a Szegedre érkező 34 milliárd forint értékű uniós támogatásból 417 millió forintot költ erre a komplex felújításra: a buszöblöket bazaltbeton-burkolattal erősítik meg, és ahol nincsen, ott fedett buszvárót építenek – kiderült az is, Velence típusúak ezek a várók; összesen harminchat megálló újul meg.

Szemle a külső körúton négy helyszínen. Kattintson az első képünkre, galéria nyílik, és végig tudja nézni, hol, hogyan áll a felújítás a 90-es busz vonalán! A Budapesti körúttól indulunk

Már a munkaterület átadásakor megírtuk, a bazaltbeton öt hét alatt köt meg, vagyis addig nem mehet rá jármű – mégis sokan úgy látják, valójában nem dolgoznak, nem történik semmi. Épp ezért újra nyakunkba vettük egy rövid szakaszon a várost, ezúttal a külső körút a szemléltetés helyszíne, a 90-es busz vonala tökéletesen mutatja, hogy dolgoznak a munkások: négy megállóban zajlik egyszerre a feljítás

  • a Budapesti körútiban,
  • az Agyagos utcaiban,
  • a Makkosházi körútiban
  • valamint a Vértói útiban.
És a Vértói úti megállónál ér véget a terepszemle

Négy helyszín, négy különböző készültségi fokkal, és épp ez a lényege a munkálatoknak. Mivel nem lehet úgy dolgozni a technológia miatt, hogy nekiesnek egy autóbuszöbölnek, és mindent egyszerre megcsinálnak, ezért egymáshoz közeli megállókban, mondjuk így, csúsztatva végzik a felújítást. Jelen esetben a Budapesti körúti gyakorlatilag készen van, a Vértói úti pedig a „legfrissebb” felújítás.

Ami biztos, őszig valamennyi helyszínen elkészülnek, és folyamatosan adják át a megállókat.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: felújítás megálló
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés