Túl a városon 2018. július 27. 20:23 Forrás: MTI

Most kapaszkodjon meg, mert az MTVA vezére helyett önre szakad rá a mennyezet!

Akkorát mondott Vaszily Miklós Tusnádfürdőn, hogy mindennél jobban bánjuk, hogy nem voltunk ott, mert szerettük volna megnézni, ahogy még a legelvakultabb fideszesek is a szájukat harapdálják, hogy ne röhögjenek bele az előadásba.

Szóval ez a jóember, aki az MTVA vezérigazgatója, azt bírta mondani a jobboldal legnagyobb seregszemléjén és éves nagy megmondógyűlésén, hogy

„a közösségi média kialakulásával a hagyományos média feladata még inkább az, hogy objektív képet mutasson és képes legyen arra, hogy ezt a közösségi média szereplőivel is megismertesse.”

És mivel itt még nem szakadt rá semmi ettől a finoman szólva is pofátlan kijelentéstől, gondolta, megcsillogtatja médiaszociológusokat megszégyenítő éleslátását:

„a közösségi média mára nagy tömegek által használt platform, Magyarországon is mintegy 6-7 millió közösségi médiahasználó van, ebből mobilon közel 5 millióan csatlakoznak napi szinten”,

majd hozzátette őrült bölcsen azt is, hogy:

„Magyarországon elsősorban a Facebook ilyen felület.”

Aztán gondolt egyet és felmondta a tíz évvel ezelőtti médiaelmélet-leckét nagyjából hármasra:

„a közösségi médiában mindenki kialakít magáról egyfajta percepcionális valóságot és személyiséget, amely az objektív valóságtól némiképp eltér. A közösségi média interaktív, nagyon erős a visszacsatolás az adott baráti közösségben, és ez sokszor egyfajta véleménybuborékokat eredményez.”

Végül pedig azt bírta mondani az MTVA vezérigazgatója, hogy

„a közelmúltban sok példát lehetett látni, hogy mindez akár a kultúra, a sport, vagy akár a politika terén nagyon furcsa helyzeteket eredményezhet és az objektív valósághoz képest nagyon eltérő valóságérzékeléseket kelt sokak számára. A hagyományos média feladata, hogy objektív képet mutasson, és képes legyen arra, hogy ezt a közösségi média szereplőivel is megismertesse. A hagyományos média szereplőinek feladata a közösségi média kialakulásával és megerősödésével többdimenzióssá vált. Saját platformján túl feladata az is, hogy a közösségi média platformjain eljuttassa azt az üzenetet, tartalmat, amelyet előállított.”

Na, de miért is érdekes ez az egész?

Vaszily Miklós természetesen az égvilágon semmi okosat nem mondott, lényegében csak sokéves evidenciákat puffogtatott, amiket jó eséllyel egy felsős általános iskolás gyerek is tud, ha odafigyelt a médiaszakkörön.

Az viszont, hogy képes volt a pártállami időket idéző elfogultságú, a pártatlanságnak még a látszatától is teljesen mentes, többször nyilvánvaló hírhamisításon kapott MTVA vezetőjeként objektivitásról papolni, olyan meredek arcátlanság, hogy az egészen elképesztő.

Innen gratulálok Vaszily úrnak az eddigi munkájához, és kérem, nyilatkozzon hasonlókat minél gyakrabban, ezen legalább röhögni lehet!

Igaz, nagyrészt kínunkban.

kmn

(fotó: magyarnarancs.hu)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bálványos Fidesz média MTVA Tusnádfürdő Tusványos Vaszily Miklós