Hirdetés
Hirdetés
Művház 2018. július 27. 16:07

A szegedi csillagok alatt vall szerelmet Rómeó Júliának

Képriport
Ma este William Shakespeare tragédiájával, a Rómeó és Júliával folytatódik a Dóm téren a Szegedi Szabadtéri Játékok idei évada. A baljós csillagzat alatt született szerelmesek történetét Hegedűs D. Géza állította színpadra.

Hirdetés

Szerelem és gyűlölet, ármány és rivalizálás: Rómeó és Júlia történetét már több tucatszor feldolgozták, de mindig képes újat és újat mutatni a nagy angol mester drámája.

Az idei esztendő prózai produkcióját Hegedűs D. Géza állította színpadra Mészöly Dezső fordítása alapján.

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész-rendező a szerelmesek történetén keresztül azt szeretné megmutatni, hogy mennyire kettészakadt, megosztott is tud lenni a világunk. Éppen ezért a szerelem és a halál kezdettől fogva jelen van Rómeó és Júlia történetében. A rendezői koncepció izgalmas történelmi korba, az 1930-as, 40-es évek Itáliájába helyezi a jól ismert jeleneteket.

A szereposztás egészen kiemelkedő, a látvány pedig igazán különleges, az előadásban eredeti zenék szólalnak meg, kaszkadőrök segítik a verekedős jelenetek hitelességét, emellett pedig Vespák és egy old timer Rolls-Royce is begurul a színre.

A fiatal generáció művészei – a címszerepet alakító Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka – mellett igazi sztárparádéval találkozhat, aki helyet foglal a Dóm téri széksorokban. Többek között: Szabó Győző, Kamarás Iván, Hegyi Barbara Hajdu Steve, Igó Éva, Orosz Ákos, Józan László, Trill Zsolt és Szűcs Nelli is fontos szerepeket alakít.

Shakespeare tragédiáját ma, pénteken este 9 órakor mutatják be a Dóm téren, de szombat és vasárnap este ismét láthatja a közönség.

Nézze meg a főpróbán készült képgalériánkat a fenti fotóra kattintva!

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Hegedűs D. Géza Rómeó és Júlia Szegedi Szabadtéri Játékok
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés