Hirdetés
Szegeden 2018. július 27. 12:50

Ez már hőségriadó: első fokú figyelmeztetés lépett életbe Szegeden

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján július 29-én éjfélig tart az elsőfokú figyelmeztetés.

A rendkívüli hőség negatív hatásainak enyhítése érdekében Szeged önkormányzata

  • folyamatosan figyelemmel kíséri és biztosítja a város belterületén található 59 ivókút és 126 közkifolyó üzemképességét
  •  a Dugonics térre és az Aradi vértanúk terére mobil ivókutakat,
  • a Mars térre és a Klauzál térre pedig párakapukat helyeznek ki,
  • valamint elkezdődik a főbb közlekedési útvonalak locsolása.

Fontos az is, fogyasszanak több folyadékot ezekben a napokban, ne várják meg a szomjúságérzetet. Lehetőség szerint 11 és 15 óra között ne tartózkodjanak a napon, valamint figyeljenek bőrük védelmére is. Az önkormányzat felhívásában javasolja, a megfelelő napvédő készítmények alkalmazását, illetve a leégés ellen védő ruházat viselését is.

Amennyiben tehetik, tartózkodjanak árnyékban, légkondicionált helyiségekben a legmelegebb órákban, és kerüljék a megterhelő fizikai munkát. A bárki által igénybe vehető légkondicionált helyiségek listájáról itt tájékozódhatnak.

A nagy hőség bárkinél okozhat egészségügyi panaszokat, kellemetlen tüneteket, dekoncentrációt, de vannak különösen veszélyeztetett csoportok. Ilyenek például a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők. Az autóval közlekedők figyelmére is kedvezőtlen hatással lehet a nagy meleg, fokozott óvatossággal kell vezetni. Akik a kánikulát vízparton töltik, napozás után hűtsék le magukat mielőtt a vízbe mennének, ne ugorjanak a vízbe felhevült testtel!

Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: hőség hőségriadó kánikula