Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. július 26. 19:56 Forrás: MTI

Növelte hallgatói számát a Szegedi Tudományegyetem

Az intézmény 5817 új diákot vett fel, közölte Gellén Klára oktatási rektorhelyettes csütörtökön sajtótájékoztatón.

Hirdetés

A külföldi hallgatók jelenleg is folyó felvételi eljárásának eredményeként várhatóan több mint hétezer új hallgató kezdi meg tanulmányait szeptemberben az SZTE-n – mondta.

Hozzátette, hogy az új hallgatók közül 3761-en alapképzésen, 718-an mesterképzésen, 945-en osztatlan, 393-an pedig felsőoktatási szakképzésen kezdik meg tanulmányaikat. Állami ösztöndíjas képzésen 4695, önköltséges finanszírozási formában 1122 új hallgató tanul majd a szegedi egyetemen - közölte a rektorhelyettes.

A munkaerőpiaci igényekhez igazodva - a tavalyihoz képest 15 százalékkal – emelkedett az informatikai képzési területre felvettek száma. Szintén 15 százalékkal nőtt a jogi, 10 százalékkal a gazdaságtudományi, 8 százalékkal a bölcsészettudományi képzési területen tanulmányaikat megkezdők száma. Jelentősen – 20, illetve 25 százalékkal – több hallgatót vettek föl a művészeti és művészetközvetítési területre az SZTE-n - tudatta az oktató. 

Hozzátette: ugyancsak a munkaerőpiaci trendekhez igazodva nőtt (11 százalékkal) a távoktatás és (7 százalékkal) a levelező képzési formát választók száma.

Forgács Tamás, az SZTE Tanárképző Központjának főigazgatója kifejtette, az előző évhez képest mintegy 8 százalékkal emelkedett a pedagógusképzésre felvettek száma. Újdonságként megjelentek a rövid ciklusú képzések, amelyekre a már diplomával rendelkezők jelentkezhettek. A felvettek zöme állami finanszírozási formában tanul majd.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: felvételi felvételi ponthatárok Szegedi Tudományegyetem SZTE
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés