Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. július 26. 08:20

Nekünk újul meg a nagykörút a Mars térnél, legyünk hát türelmesek!

Képriport
A Közút szerint szeptember 10-ére elkészülnek a felújítással, de át lehet most is menni, a téren, ha nagyon muszáj. Mégis azt javasoljuk, inkább kerüljenek!

Hirdetés

1961., Marx tér. Nagy Gyula lenti fotóján, amely az Uvaterv páratlan fotógyűjteményéből került föl a Fortepanra ott a kenyeres pavilon elődje. Biciklisek, egy motoros és gyalogosok mennek „össze-vissza”, mert megtehetik. Mert az akkori forgalmat össze sem lehet hasonlítani napjaink forgalmával. Ez a megnövekedett forgalom viszont fölfalja az utakat. Nemcsak a nagykörúton, mindenhol. Ezért időről időre föl kell újítani.

Mivel a nagykörútnak ez a szakasza, az országos közúthálózat része, lásd még 5-ös út, ezért állami fenntartású, azaz akkor újul meg, amikor az állam, azaz a Magyar Közút neki tud látni, mert van hozzá forrás, és van kapacitása a fölújítása. Ezen a nyáron van. Ezért csinálják most.

Nem azért,

  • hogy megint kitoljanak mindenkivel,
  • hogy tönkretegyék a turistaszezont.

Hanem mert most meg lehet csinálni. Az útinform szerint szeptember 10-ére készen lesznek vele. Addig kell

  • türelmesnek lenni és
  • nem rutinból vezetni.

Ugye nem olyan nagy kérés? Hányszor bosszankodott amiatt, hogy kirepül a troliból, mert akkorák a kátyúk? Hányan, hányszor írták ki bosszankodva a Facebookra, a költői kérdést: ugye lesz, aki megtéríti a felnijük javítását?

Ha meg lehetne egy varázsütéssel, egy pillanat alatt csinálni ezt a felújítást, nyilván megtennék. De erre még „egy ideig” várni kell... Várjuk hát ki a felújítás végét, hogy aztán sokkal biztonságosabb körülmények között, felújított aszfaltszőnyegen autózzunk.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Magyar Közút Mars tér nagykörút útfelújítás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés