Hirdetés
Hirdetés
Művház 2018. július 26. 07:40

Itt egy előzetesnél is rövidebb előzetes Nemes Jeles László új filmjéhez

Felkerült a YouTube-ra az Oscar-díjas rendező második filmjének előzetese, pontosabban egy teaser, amiből ugyan szinte semmi sem derül ki, de a film hangulatát már jól érzékelteti.

Hirdetés
Hirdetés

A Napszállta (Sunset) című film történetről a Magyar Nemzeti Filmalap így ír:

1913 nyara, Budapest - a béke utolsó napjai. Leiter Írisz hosszú évek után tér vissza az Osztrák-Magyar Monarchia sokszínű és nyüzsgő városába. A korán elárvult fiatal lány minden vágya, hogy néhai szülei legendás kalapszalonjában kapjon munkát. Az új tulajdonos, Brill Oszkár azonban elutasítja, és mindenáron igyekszik eltávolítani a városból.  Az éj leple alatt egy idegen keresi fel Íriszt, és bátyja hollétét tudakolja tőle - a lány ekkor tudja meg, hogy Leiter Kálmán néven él egy testvére, akinek eddig a létezéséről sem tudott. Írisz nyomozásba kezd, s bátyja után kutatva egyre mélyebbre húzza a város labirintusa. Írisz számára egyedül a tündöklő Leiter Kalapszalon tűnik biztos pontnak, de a ragyogás mögött a legsötétebb titok tárul fel.

Szerda délelőtt pedig már az is kiderült, hogy a filmet meghívták az augusztus 29-én kezdődő 75. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválra, ahová legutóbb 24 éve, 1994-ben hívtak meg magyar filmet, Enyedi Ildikó Bűvös vadász című alkotását. Emellett a Napszállta a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál programjába is bekerült.

Nemes Jeles László első nagyjátékfilmje, a Saul fia három éve elnyerte a Cannes-i Filmfesztivál Nagydíját (és a fesztivál még három másik díját), valamint megkapta a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Golden Globe-, BAFTA-, és Oscar-díjakat is, ezzel minden idők egyik legelismertebb magyar filmjévé vált.

A Napszállta a Laokoon Filmgroup és a francia Playtime koprodukciójában készült, producerei Sipos Gábor és Rajna Gábor. Szeptember 27-én kerül a magyar mozikba.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: film mozi Napszállta Nemes Jeles László Torontói Nemzetközi Filmfesztivál Velencei Nemzetközi Filmfesztivál előzetes teaser trailer

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés