Hirdetés
Hirdetés
Művház 2018. július 25. 21:24

A Rómeó és Júlia műhelytitkairól meséltek a Reök-palotában

Képriport
Shakespeare vígjáték rendezésére kérték föl Hegedűs D. Gézát, aki végül egy tragédiát választott a Dóm színpadára. A Rómeó és Júlia szereplői szerda délután közönségtalálkozón mutatkoztak be a Reök-palotában.

Hirdetés

Pénteken este mutatják be William Shakespeare világhírű tragédiáját, a Rómeó és Júliát. A baljós csillagzat alatt született szerelmesek történetét Hegedűs D. Géza állítja színpadra.

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész-rendező többek között arról beszélt, hogy ez a mű pontosan alkalmas arra, hogy megmutassa, mennyire kettészakadt, megosztott is tud lenni a világ. Éppen ezért a szerelem és a halál kezdettől fogva jelen van Rómeó és Júlia történetében.

A rendezői koncepció izgalmas történelmi korba, az 1930-as, 40-es évek Itáliájába helyezi a jól ismert jeleneteket.

A szereposztás egészen kiemelkedő, a látvány pedig igazán különleges lesz, az előadásban eredeti zenék szólalnak majd meg, kaszkadőrök segítik a verekedés jelenetek hitelességét, emellett pedig Vespák és egy old timer Rolls-Royce is begurul a színre.

A közönségtalálkozón többek között bemutatkozott a két főszereplő – Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka –, valamint Hegyi Barbara, Igó Éva, Orosz Ákos, Józan László, Trill Zsolt és Szűcs Nelli.

Nézze meg képgalériánkat a fenti képre kattintva! Sok jókedvű művészt fog látni!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Hegedűs D. Géza közönségtalálkozó Reök palota Rómeó és Júlia
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés