Hirdetés
Művház 2018. július 25. 20:46

Kulturális örökségünk ritka könyveit mutatják be a Somogyiban

Képriport
A Kulturális örökség európai éve alkalmából nyílt kiállítás ritka könyvekből és értékes dokumentumokból szerda délután a Somogyi-könyvtár aulájában.
Hirdetés

A kiállítás október 3-ig tekinthető meg a könyvtár nyitva tartási idejében.

A szegedi bibliotéka nyári nagy kiállításával csatlakozik a Kulturális örökség európai éve 2018 címmel meghirdetett rendezvénysorozathoz.

Az Örökül hagyták – múlt és jövő egymásra épülése című tárlatot ma, szerdán délután Kardos János, az önkormányzat művelődési osztályának vezetője nyitotta meg.

– Somogyi Károly gazdag hagyatéka még évtizedekig biztosítja, hogy ilyen színvonalas tárlatot rendezhessenek a könyvtárosok – mondta köszöntőjében Kardos János.

A kiállítás elsősorban a magyar kulturális örökségre koncentrál. A téma gazdagsága, sokszínűsége megjelenik a kortárs építészeti műemlékeken, a középkori várakon, a képzőművészeti alkotásokon, a néphagyományokon s nem utolsó sorban a könyvtárak szebbnél szebb könyvgyűjteményein keresztül.

Somogyi Károly gyűjteményének köszönhetően a látogatók most betekintést nyerhetnek az írott és a nyelvi kulturális örökségünk kiemelkedő darabjaiba, a könyvtár muzeális értékű köteteibe.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kiállítás Somogyi-könyvtár