Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. július 25. 14:37

Félidő van, szünet nincs a ligetfelújításban!

Képriport
Az időjárás nem kedvezett a munkálatoknak, mégis most úgy tűnik, októberben befejezhetik az Erzsébet-liget rekonstrukcióját. Gőzerővel folyik a fő sétányon a burkolat cseréje, ugyanakkor a szabadtéri színház épületében már a belső munkálatok zajlanak.

Hirdetés

– Ötven százalékos készültségi állapotban vannak az újszegedi liget munkálatai – mondta Csanádi Zoltán, a Szeged Pólus Fejlesztési Nonporfit Kft. ügyvezetője, miután szerdán délelőtt bejárta a terepet. Az alapközművek felújításával, cseréjével szinte teljesen elkészültek, a sétányok szegélyezése pedig hetven százalékos állapotban van. Ezekre az utakra zúzott kő kerül, amelyek jól összetömörülnek idővel, így kellemes felszínt biztosítanak a sétákhoz.

Liszt Ferenc sétány a Belvárosi híd felől nézve. Kattintson fönti képünkre, és nézze meg, hol tartanak a munkálatokkal!

A Játékok Kertjében is túl vannak már az aszfaltozáson, az új játékok a helyszínen vannak, rövidesen fel is szerelik valamennyit. Jelenleg kerékpárral nem lehet behajtani a fő sétányra, mert ott most zajlik a teljes burkolatcsere. Az aszfalt alatti réteg már elkészült, így rövidesen új burkolatot kap ez a rész is. A futópályák kialakításához csak az aszfaltozás után kezdenek, ahogy a szabadtéri színház üléseit is csak később cserélik ki. A régi nézőteret teljes egészében el kellett bontani, de az új székek alapjai már kilencven százalékban elkészültek. A színház kiszolgáló-épületeinek szigetelésén túl vannak, jelenleg belső szerelési munkálatok zajlanak.

Liszt Ferenc sétány a „túloldalról” a Fő fasor felől. Mindent megtesznek azért, hogy kész legyen a liget az eredeti határidőre

A kutyafuttatónál tereprendezés zajlik, mint ismert, ezen a helyen korábban teniszpályák voltak. A sétaútvonalak kialakításánál igyekeztek elkerülni a nagyobb fákat, néhány beteg növényt ki kellett vágni. Ősszel kezdik a cserjefélék telepítését, ami teljesen új jelleget ad néhány területnek. Csanádi Zoltán szerint a hideg március és a csapadékos tavaszi időjárás nehezítette a munkálatokat, ám a nyári hónapokban be lehet hozni a lemaradást, így októberre végezhet a kivitelező a liget felújításával.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: liget Újszeged Csanádi Zoltán Erzsébet-liget Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. Játékok Kertje
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés