Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. július 25. 13:33

Szilléri: jól halad a körforgalom-építés, Belvedere: újratervezve

Képriport
A régi aszfaltot már felmarták, és az út bontásával is jól haladnak a Szilléri sugárúton. Közben a Huszár Mátyás rakpart elején a Belvedere-nél újragondolták a kereszteződést.

Hirdetés
Hirdetés

Két forgalmas közlekedési csomópont átépítése zajlik a napokban Szegeden. Tapasztó Sándor, a Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. projektigazgatója elmondta, hogy a Szilléri sugárúti körforgalom kialakítása a terveknek megfelelően halad, most tárják fel a közműveket, és felmarták a régi aszfaltréteget is.

A Szilléri sugárút egy nyomon, de járható, a keresztirányú forgalom jelenleg le van zárva, de ez az ideiglenes forgalomtechnika ütemezetten változni fog, ahogy a körforgalom egyes ágait alakítja majd ki a kivitelező.

Teljes útlezárás tehát nem lesz az átépítés ideje alatt. Az autóbuszmegállókat is átépítik, ezeknél nagy teherbírású bazaltbeton lesz az út alapja, és a kerékpárutat is rendbe hozzák. A tervek szerint a munkálatokkal novemberig végeznek. A beruházás 90 millió forintból valósul meg, amit a városi költségvetésből fedeznek.

Kisebb lesz a járdasziget

Egy másik helyszínen, a Tisza Lajos körút és a Felső Tisza-part kereszteződésében a hétfői felhőszakadás után ki kellett szivattyúzni a vizet a felbontott útszakasz aljáról.

A korábbi tervekkel ellentétben itt nem lesz körforgalom, de átalakítják a közlekedési csomópontot, hogy könnyebb legyen a rakpart felé fordulni. Ez azt jelenti, kisebb lesz a járdasziget a korábbinál, lásd lenti képünket.

Nézze meg galériánkat! Kattintson nyitó képünkre! Előbb a Szilléri sugárúti építkezésről tájékozódhat, majd a Felső Tisza-parti munkálatokról!

Megállót alakítanak ki a Belvedere előtt, illetve szemben, a Novotel Hotel oldalában, ahol korábban is volt már megálló. Itt is az ütemtervnek megfelelően zajlik a munka, így a nyár végén már sokkal könnyebben közlekedhetünk ezen a szakaszon.

Videónk is van minderről! Nézzék meg a Szeged Televízió összefoglalóját!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Debreceni utca Huszár Mátyás rakpart körforgalom Szeged Televízió Szilléri sugárút Tisza Lajos körút útépítés Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. Tapasztó Sándor

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés