Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. július 25. 13:33

Szilléri: jól halad a körforgalom-építés, Belvedere: újratervezve

Képriport
A régi aszfaltot már felmarták, és az út bontásával is jól haladnak a Szilléri sugárúton. Közben a Huszár Mátyás rakpart elején a Belvedere-nél újragondolták a kereszteződést.

Hirdetés

Két forgalmas közlekedési csomópont átépítése zajlik a napokban Szegeden. Tapasztó Sándor, a Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. projektigazgatója elmondta, hogy a Szilléri sugárúti körforgalom kialakítása a terveknek megfelelően halad, most tárják fel a közműveket, és felmarták a régi aszfaltréteget is.

A Szilléri sugárút egy nyomon, de járható, a keresztirányú forgalom jelenleg le van zárva, de ez az ideiglenes forgalomtechnika ütemezetten változni fog, ahogy a körforgalom egyes ágait alakítja majd ki a kivitelező.

Teljes útlezárás tehát nem lesz az átépítés ideje alatt. Az autóbuszmegállókat is átépítik, ezeknél nagy teherbírású bazaltbeton lesz az út alapja, és a kerékpárutat is rendbe hozzák. A tervek szerint a munkálatokkal novemberig végeznek. A beruházás 90 millió forintból valósul meg, amit a városi költségvetésből fedeznek.

Kisebb lesz a járdasziget

Egy másik helyszínen, a Tisza Lajos körút és a Felső Tisza-part kereszteződésében a hétfői felhőszakadás után ki kellett szivattyúzni a vizet a felbontott útszakasz aljáról.

A korábbi tervekkel ellentétben itt nem lesz körforgalom, de átalakítják a közlekedési csomópontot, hogy könnyebb legyen a rakpart felé fordulni. Ez azt jelenti, kisebb lesz a járdasziget a korábbinál, lásd lenti képünket.

Nézze meg galériánkat! Kattintson nyitó képünkre! Előbb a Szilléri sugárúti építkezésről tájékozódhat, majd a Felső Tisza-parti munkálatokról!

Megállót alakítanak ki a Belvedere előtt, illetve szemben, a Novotel Hotel oldalában, ahol korábban is volt már megálló. Itt is az ütemtervnek megfelelően zajlik a munka, így a nyár végén már sokkal könnyebben közlekedhetünk ezen a szakaszon.

Videónk is van minderről! Nézzék meg a Szeged Televízió összefoglalóját!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Debreceni utca Huszár Mátyás rakpart körforgalom Szeged Televízió Szilléri sugárút Tisza Lajos körút útépítés Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. Tapasztó Sándor
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés