Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. július 25. 09:19 Forrás: mti

Elment egy legenda, meghalt Szepesi György

Kilencvenhat éves korában szerdára virradóra elhunyt Szepesi György legendás rádiós sportriporter.

Hirdetés

Saját halottjának tekinti a Fővárosi Önkormányzat Szepesi György sportriportert, Budapest díszpolgárát - közölte a főpolgármester szerdán az MTI-vel.

Tarlós István közleményében azt írta, fájdalommal értesült Szepesi György, a legendás sportriporter, az Aranycsapat "tizenkettedik játékosa" halálhíréről.

Felidézte, Szepesi György tizennégy labdarúgó-világbajnokságnak és számtalan sporteseménynek volt szakavatott kommentátora. Az ő nevéhez fűződik az "évszázad mérkőzésének" közvetítése is - utalt a főpolgármester az 1953-as londoni 6-3-ra. 

Kiemelkedő sportriporteri és újságírói munkájának, aktív közéleti tevékenységének, valamint a hazai sporttörténelemben játszott több évtizedes szerepének elismeréseként 2005-ben Budapest díszpolgára lett - írta Tarlós István.

Szepesi György kilencvenhat éves korában szerdára virradóra hunyt el.

Korábban írtuk

A hírt - amelyről elsőként a Nemzeti Sport számolt be - Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) elnöke megerősítette az MTI-nek.

Szepesi 1945-ben lett a Magyar Rádió munkatársa, gazdag életpályája során riporterként, tudósítóként, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökként és sportdiplomataként is a magyar sportélet kiemelkedő egyénisége volt.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: elhunyt halálozás Szepesi György
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés