Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Trump szerint még egyetlen amerikai elnök sem volt olyan kemény az oroszokkal, mint ő, ezért Oroszország az őszi választásokon a demokratákat segíti majd 
Túl a városon 2018. július 24. 23:22 Forrás: MTI

Trump szerint még egyetlen amerikai elnök sem volt olyan kemény az oroszokkal, mint ő, ezért Oroszország az őszi választásokon a demokratákat segíti majd 

Az Egyesült Államok republikánus párti elnöke ismét Twitter-bejegyzésben elmélkedett fontos dolgokról.

Miközben az amerikai hírszerző ügynökségek egybehangzóan arra figyelmeztetnek, hogy Oroszország beavatkozhat a novemberben tartandó úgynevezett félidős amerikai törvényhozási választásokba, Donald Trump ezúttal amiatt aggódik, hogy Moszkva az ellenzéki demokrata párti jelölteket segítve igyekszik befolyásolni a választási folyamatot.

„Nagyon aggódom, hogy Oroszország keményen küzd majd, hogy befolyásolja a következő választásokat. Tekintettel arra a tényre, hogy egyetlen elnök sem bánt nálam keményebben Oroszországgal, nagyon igyekezni fognak majd a demokraták érdekében. Kétségtelen, hogy nem akarják Trumpot!”

– írta a Twitteren Trump.

A novemberi félidős választásokon – ami az elnök megbízatásának közepére esik – az amerikai szövetségi parlament alsóházát, a 435 fős Képviselőházat teljes egészében újraválasztják, a 100 fős felsőház, a Szenátus tagjainak pedig mintegy a harmadát. Jelenleg a törvényhozás mindkét házában az elnök pártjának, a Republikánus Pártnak a politikusai vannak többségben.

Paul Ryan, a Képviselőház elnöke Washingtonban újságíróknak nyilatkozva trollnak nevezte az Egyesült Államok elnökét. A republikánus politikus azt a hétfőn a Fehér Ház szóvivője, Sarah Huckabee Sanders által közölt információt kommentálta, ami szerint Donald Trump fontolgatja az előző elnök, a demokrata párti Barack Obama kormányzatában szerepet vállalt néhány tisztségviselő biztonsági engedélyének visszavonását.

(fotó: news.sky.com)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Donald Trump Egyesült Államok Oroszország Vlagyimir Putyin