Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Színes
  • Összejött egy évtizedek óta várt eredmény a skót foci-ligakupában, amit azért vártak, mert vicces kimondani
Színes 2018. július 24. 06:00 Forrás: MTI

Összejött egy évtizedek óta várt eredmény a skót foci-ligakupában, amit azért vártak, mert vicces kimondani

East Fife 4–Forfar 5. Állítólag hétfőn mindenki ezen kacagott Nagy-Britanniában.

Hirdetés

Az egyik híres brit komikus évtizedekkel ezelőtti viccelődései óta várt nyelvtörő végeredmény született a skót labdarúgó-ligakupa B-csoportjában.

Az 1984-ben elhunyt Eric Morecambe a sportkommentátoroknak és a hírolvasóknak talán a lehető leginkább nyelvtörő eredményként emlegette azt, amikor négy gólt rúg az East Fife és ötöt vág a Forfar. Arra azonban, hogy ez tényleg, a valóságban is megtörténjen, vasárnapig kellett várni. 

A mérkőzés a rendes játékidőben 1-1-es döntetlennel zárult, és az East Fife végül büntetőkkel maradt alul 5-4-re a Forfarral szemben.

Korábban is mindössze két alkalom volt, amikor majdnem így alakult az eredmény: 1964 januárjában a Forfar vendéglátóként diadalmaskodott az East Fife felett 5-4-re, 2011 októberében pedig 4-3-al végződött a két együttes összecsapása az East Fife javára.

Egyes kommentárok szerint ez volt a legviccesebb eredmény a brit európai uniós tagságról tartott, 2016 júniusi népszavazás végkimenetele óta, és általános derültséghez vezetett Nagy-Britanniában.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: foci humor labdarúgás Nagy-Britannia Skócia
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés