Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Profession.hu: 17 százalékkal nőtt az álláshirdetések száma a második negyedévben az előző évhez képest
Túl a városon 2018. július 23. 22:07 Forrás: MTI

Profession.hu: 17 százalékkal nőtt az álláshirdetések száma a második negyedévben az előző évhez képest

Továbbra is bolti eladót, pénztárost és betanított munkást keres a legtöbb cég.

Hirdetés
Hirdetés

A második negyedévben több mint 40 000 új állást hirdettek meg a cégek, ez 17 százalékos növekedést jelent 2017 azonos időszakához képest. Regionálisan Bács-Kiskun megyében adták fel a legtöbb hirdetést, számuk egy év alatt 24 százalékkal nőtt – közölte a Profession.hu hétfőn.  

A feladott hirdetések száma 23 százalékkal emelkedett a szakmunka, 13 százalékkal a fizikai munka és 42 százalékkal bővült az adminisztráció kategóriában. Az adminisztrátor jellegű munkaköröknél elsősorban szakmai, illetve személyi asszisztenseket, valamint adminisztrátorokat és dokumentumkezelőket kerestek. Ezeken a területeken a középiskolai végzettséggel 188 000 forint nettó ajánlott bért, főiskolai vagy egyetemi végzettséggel azonban 229 000 forintot is lehet keresni.  

Ugyanakkor megjegyezték, hogy 2018. második negyedévében is bolti eladót, pénztárost és betanított munkást keresett a legtöbb cég. 

A munkaerőt kereső cégek száma átlagosan 14 százalékkal nőtt az elmúlt évben. A hirdetők száma Budapesten 15 százalékkal emelkedett, míg Baranya megyében, illetve Győr-Moson-Sopron megyében pedig 20, illetve, 14 százalékkal több cég keresett alkalmazottakat.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: állás munka munkaerőpiac

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés