Hirdetés
Kék hírek 2018. július 22. 11:15

Angliából lopott Mercedessel buktak meg Kiszomboron

A magyar rendőrök az Egyesült Királyság által körözött gépkocsit foglaltak le Csongrád megyében. A sofőrrel szemben közokirat-hamisítás és egyedi azonosító jellel visszaélés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.
Hirdetés

Egy román állampolgárságú férfi egy Mercedes vezetőjeként július 20-án hajnalban akarta az országot elhagyni Kiszombornál. Az adattári ellenőrzés megállapította, hogy a jármű szerepel a Schengeni Információs Rendszerben, azt az Egyesült Királyság körözi, illetve annak rendszámát kicserélték.

A magyar rendőrök a gépkocsit lefoglalták, a férfi ellen közokirat-hamisítás és egyedi azonosító jellel visszaélés gyanúja miatt indult eljárás.

Néhány órával korábban másik két gépjármű kapcsán is büntetőeljárás indult. A kiszombori járőrök a maroslelei benzinkúton igazoltattak két román állampolgárságú férfit, akik egy BMV 530d és egy Volkswagen Golf típusú személyautóval várakoztak. Az adattári ellenőrzés mindkét jármű esetében megállapította, hogy azok rendszámait kicserélték, a járműveket nem sokkal korábban Ausztriában kivonták a forgalomból, és nem rendelkeznek forgalmi engedéllyel, valamint a vezetőik adásvételi-szerződést sem tudtak felmutatni.

A két férfivel szemben egyedi azonosító jellel visszaélés megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: határátkelő Kiszombor lopott autó rendőrség