Hirdetés
Szegeden 2018. július 20. 21:00

A kamionok fővárosa lesz Szeged a hétvégén

Képriport
Idén 28. alkalommal gyűltek össze a kamionosok Szegeden, a Sziksósfürdőn, hogy elfelejtkezzenek a mindennapok gondjairól és kikapcsolódjanak, pihenjenek, szórakozzanak. Idén is több száz kamionos és családtagjaik, barátaik jöttek el a rendezvényre.

Péntek délután a Dorozsmai úti kamionparkolóban kezdtek el gyülekezni a 28. Kamionos Country Találkozó részvevő. Több tucatnyi kamion töltötte meg a parkolót, illetve állt az út szélén várva a felvonulás kezdetét. A járművek között nem csak a sofőrök és családtagjaik, hanem számtalan érdeklődő nézelődött.

A megnyitón a város nevében Joób Márton önkormányzati képviselő köszöntötte a résztvevőket. Kiemelte, nem mindennapi látvány ennyi kamiont egy időben, egy helyen látni. Örömteli, hogy a kamionos társadalom ennyire összetartó, és már közel harminc éve összejönnek július végén, hogy együtt töltsenek néhány napot, szórakozzanak, kikapcsolódjanak. – mondta a képviselő, aki arra is kérte a kamionosokat, hogy a hétköznapi életben vigyázzanak a közlekedés kisebb résztvevőire.

A rendezvény főszervezője Ágoston Attila elmondta, számos programmal készültek idén is, amely minden bizonnyal minden résztvevőnek elnyeri majd a tetszését. Kiemelte, ebben az évben is több száz résztvevőre számítanak az ország minden részéről és külföldről is.

A beszédek után a résztvevők megkoszorúzták az 1998-ban felállított Közúti közlekedés emlékművét, amely az úton lévőknek állít emléket.

A felvonulás során sokan találkozhattak a kamionokkal, hisz azok Szeged több főközlekedési útján végighaladtak. A menet ezt követően a Sziksósfürdői kemping felé vette az irányt, ahol elkezdődött a buli, koncertekkel, fellépőkkel és hajnalig tartó discoval.

Szombaton a bátrabbak kamionos terepügyességi versenyen mérhetik majd össze tudásukat. Emellett számtalan vetélkedőn is ügyeskedhetnek a résztvevők, lesz ének, sörivó, kamionhúzó, kötélhúzó, szkander és vizespóló verseny. A nap folyamán megválasztják a legszebb kamiont is.

Este a River együttes jubileumi koncertjére kerül sor, amelyet a Compact Disco fellépése követ. Az estét szombaton is disco zárja majd.

Évek óta a találkozó legnagyobb látványossága volt a gyorsulási verseny, amelyet tavaly a rakparton rendeztek meg és több ezer nézőt vonzott. Idén azonban ez a program elmaradt, mivel a sárkányhajó VB egyik helyszíne a rakpart és a két rendezvény nem fér el egymás mellett. A szervezők azonban azt ígérik, jövőre ez a program már nem marad el.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Szeged300
Cimkék: kamion Kamionos Country Találkozó kamionos találkozó