Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. július 20. 14:46 Forrás: MTI

Új autót? Ugyan...

A második negyedévében újabb csúcsra ért a használtautó-piac Magyarországon.

Hirdetés

201 ezer használt személyautó cserélt gazdát, tizenhét százalékkal több, mint egy évvel korábban, és az előző negyedévhez is jelentős, tizenhat százalékos volt növekedés. Először fordult elő, hogy egy negyedévben 200 ezernél több személyautót írtak át. Az első fél évben 374 ezer volt használtautó-piac forgalma, tizennégy százalékkal nőtt az előző év hasonló időszakához képest.

A várakozások alapján megdőlhet a tavalyi 686 ezres rekord: a belföldi átírások száma az év végére akár 760 ezer fölé is emelkedhet. A növekedési trendet csupán egy további jelentősebb forintgyengülés tudná érdemben befolyásolni, ami visszafogná a forgalomba kerülő új és használt autók mennyiségét.

Az autómárkák közül a belföldi használtautó-piacon az első fél évben is az Opel vezeti az adásvételi listát 13,4 százalékos részesedésével. A második helyért a Suzuki és a Volkswagen versenyez, jelenleg a Suzuki áll hajszálnyival jobban 9,9 százalékos részesedésével, szemben a Volkswagen 9,8 százalékával. A Ford a negyedik helyen áll 8,3 százalékkal, a Renault az ötödik 6,3 százalékkal.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: autó
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés