Szegeden 2018. július 20. 11:15

Hat fiatal párnak öt évig biztos a fedél a feje fölött

Eredményt hirdetett az IKV: garzonlakásokra pályázhattak 35 év alatti szegediek. Hat pár most nagyon boldog.
  • Ács László,
  • Baksa Ádám,
  • Borovics Anikó,
  • Gera Lajos,
  • Oláh Gábor,
  • Szabó Brigitta és Várszegi Ferenc.

Ők azok, akik öt évre beköltözhetnek abba a hat önkormányzati tulajdonú garzonlakásba, amelyre a pályázatot júniusban írta ki az IKV. Összesen tizenkét pályázat érkezett a garzonokra, ezekből tíz volt érvényes.

Szerződés-aláírás nagy nyilvánosság előtt. Hat pár hat garzonlakást vehetett át az IKV-tól

Bérbeadás piaci és szociális alapon

Érdemes figyelni az IKV honlapját, július 21-én hét helyreállított lakás hirdetménye jelenik meg, az ingatlanokat július 25-én lehet megtekinteni. Augusztusban pedig ötven szociális bérlakásra ír ki pályázatot az IKV.

– A barátnőmmel költözöm be szerintem már augusztusban a Tápai utcai 5. alá a tetőtérbe. Huszonhét négyzetméteres a garzon. Pályakezdők vagyunk, így egyáltalán nem mindegy, mennyit kell fizetnünk a bérleti díjért. Mindketten eladóként dolgozunk, így nagy segítség ez a jelenlegi albérletárak mellett. Vállalnunk kellett azt is, hogy előtakarékoskodunk az alatt az öt év alatt, amíg itt lakunk. Nagyon izgultunk, mert itt derült ki, hogy megkapjuk a lakást, nem szóltak előre – mondta mosolyogva az eredményhirdetés után Ács László.

A garzonlakás után a fiataloknak 9801 forint bérleti díjat kell fizetniük az IKV-nak, plusz a rezsit kell minden hónapban határidőig befizetni a szolgáltatóknak, azaz nekik 363 forintba kerül egy az albérlet négyzetméterenként – a legnagyobb lakás negyvennégy négyzetméteres, ott 423 forint a díja egy négyzetméternek.

Olyan 35 év alatti párok pályázhattak, akiknek határozatlan vagy minimum egy éves határozott idejű munkaviszonyuk van, életvitelszerűen Szegeden kellett lakniuk.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bérlakás IKV garzon