Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. július 18. 23:37 Forrás: MTI

Egy év börtönre ítéltek Szegeden egy kormánytisztviselőt megvesztegetni próbáló férfit

A férfi magyar útlevelet próbált intézni külföldön élő, de magyar állampolgársággal rendelkező embereknek.

Hirdetés

A Kárpátaljáról származó, 64 éves, Budapesten lakó vádlott március 22-én Szegeden, egy bevásárlóközpontban találkozott a Csongrád Megyei Kormányhivatal egy kormánytisztviselőjével. A beszélgetés során a férfi azt mondta, hogy honosítási okiratok birtokában olyan külföldön élő, de magyar állampolgársággal rendelkező embereket akar magyar útlevélhez juttatni, akik arra nem jogosultak, nem értik és nem beszélik a magyar nyelvet. Hozzátette, hogy az érintetteket „néma” személyként kellene kezelni az útlevél igénylése során. A kormánytisztviselőnek ezért fejenként ezer eurót, majd az útlevélkérelem befogadása esetére további kétezer eurót ígért.

A kormánytisztviselő nem fogadta el az ajánlatot és a hatóságokhoz fordult. Kettejük beszélgetését a Nemzeti Védelmi Szolgálat rögzítette.

A férfi a bíróság előtt elismerte bűnösségét. A bűncselekmény elkövetése idején a vádlott ellen – hasonló ügyben – már több éve eljárás folyt felbujtóként elkövetett hivatali visszaélés bűntette miatt. A férfit időközben a Fővárosi Törvényszék másfél év – három évre felfüggesztett – szabadságvesztésre ítélte.

A Szegedi Törvényszék hivatali vesztegetés bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit, aki védőjével enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést, az ítélet így nem jogerős.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: hivatali vesztegetés ítélet Szegedi Törvényszék útlevél
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés