• Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Jótékony célra ajánlotta fel pénzjutalmát a horvát válogatott – Frissítés: NEM IGAZ!
Ziccer 2018. július 18. 12:43

Jótékony célra ajánlotta fel pénzjutalmát a horvát válogatott – Frissítés: NEM IGAZ!

Hátrányos helyzetű gyerekeknek ajánlotta fel a világbajnokságon döntős horvát labdarúgó-válogatott a teljes pénzjutalmát. Frissítés: Álhír. Csak egy újságíró verte át a fél világot.

Frissítés:

Az alábbi hír az elmúlt órákban bejárta a magyar nyelvű internetet, kicsit korábban pedig a fél világsajtót, azóta viszont kiderült, hogy az egészből semmi sem igaz. A nyílt levelet nem a horvát szövetségi kapitány és a játékosok, hanem egy horvát újságíró írta, mint mondja, egy párhuzamos valóságot képzelt el, amiben egy felelős sportember így viselkedik. Hozzátette továbbá, hogy ő jelezte, hogy ez a levél csak egy gondolatkísérlet, az pedig, hogy ebből hír lett, jól mutatja, hogy az emberek öt percet sem szánnak arra, hogy valamit elolvassanak és azt valóban fel is fogják.

FAKE NEWS tehát az alábbi szöveg, mondaná a fociszerető Orbán Viktor, bár ő ezt a kifejezést a magyar sajtó meghatározó szereplőire (például az Indexre) értette a magyar miniszterelnök, a mértékadó megfontoltságáról híres Donald Trump nyomdokaiban járva.

Korábban írtuk:

A Zlatko Dalic szövetségi kapitány, valamint a játékosok és a teljes stáb által a nemzeti együttes Facebook-oldalán közzétett nyilvános levélben felhívták a figyelmet az ország nehéz helyzetére, s reményüket fejezték ki, hogy ezzel a gesztussal legalább néhány gyerek nyarát szebbé tudják tenni.

"Sok gyermek van, aki még nem látta a horvát tengerpartot, pedig mindenki megérdemelné, hogy legalább egy hetet eltöltsön ott" - írták közleményükben a csapat tagjai.

A horvát válogatott döntős szereplésével 28 millió dollárt (7,7 milliárd forintot) keresett a világbajnokságon.

A vasárnapi döntőben a francia csapat 4-2-re nyert.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: foci-vb 2018 hátrányos helyzetű Horvátország