Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2018. július 18. 10:50 Forrás: index

Jobb a helyzet, de még mindig vannak szabálytalanságok a hazai aquaparkokban

A magyarországi aquaparkokat ellenőrizték az elmúlt időszakban. A vizsgálatsorozat elsősorban a gyermekek által használt eszközök ellenőrzésére terjedt ki és 132 helyszínen zajlott, ahol és összesen 580 eszközt vizsgáltak meg. A jogsértések száma a tavalyi évhez képest 17 százalékkal csökkent. - írja az Index

Hirdetés

A látogatók biztonsága érdekében 23 helyszínen összesen 56 eszköz használatát kellett ideiglenesen megtiltani. De 18 problémás eszköznél a vizsgálat és a fogyasztóvédelem sajtóközleményének kiadása között már pótolták a hiányosságokat, azok így újra üzemelhetnek.

Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár közölte:

"Az ellenőrzés célja az volt, hogy a nyári főszezonban már biztonságos, a követelményeknek megfelelő aquaparkok fogadják a látogatókat. A hatóság szakemberei a feltárt súlyosabb mulasztások nyomán több mint 2,5 millió forint összegű bírságot is kiszabtak."

A vizsgálatok a berendezések megfelelőségi tanúsítványaira, a terhelhetőség feltüntetésére, a kezelő személyzet biztonságos működtetéshez szükséges képesítési bizonyítványaira, a berendezések adattábláin feltüntetendő jelölésekre, az üzemeltetési napló szabályos vezetésére terjed ki. Az aquaparki eszközök műszaki állapotának vizsgálatát az erre kijelölt tanúsító szervezetek végzik.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: aquapark ellenőrzés strand
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés