Hirdetés
Hirdetés
Ziccer 2018. július 18. 10:07 Forrás: szegedive.hu

Jól szerepeltek a szegediek a kajak-kenu válogatón

Képgaléria
Minden előzetes várakozást felülmúlva szerepeltek az NKM Szeged VE versenyzői a Szolnokon rendezett II. felnőtt és parakenu válogatón. Birkás Balázs, Varga Katalin és Suba Róbert már hivatalosan is vb-induló, de szinte biztos, hogy Kárász Anna és Nádas Bence is ott lehet az augusztusi portugáliai világbajnokságon.

Hirdetés

Nagyszerűen alakult a vasárnap délelőtt az NKM Szeged VE számára a szolnoki válogatón, hiszen a most összeült Kárász Anna-Kozák Danuta kajakpáros 500 méteren óriási fölénnyel nyert a Csipes Tamara-Medveczky Erika duó előtt. A Kárász-Kozák egység ráadásul fantasztikus időt repesztett. Ebben a számban hétfőn délután szétlövés dönt a vb-részvételről. Kárász Anna egyesben második lett Kozák Danuta mögött, így megkérdőjelezhetetlen helye a vb-n induló női négyesben!

Az elmúlt heteket végig dolgozó Nádas Bence 500 egyesben győzött klubtársa, Kuli István előtt. Ebben a számban az első válogatón Kopasz Bálint nyert, ám az algyői versenyző már korábban jelezte, hogy 500 egyesben ebben az évben már nem indul többször. Ez pedig azt jelenti, hogy Nádas Bence szolnoki sikere is szinte biztosan portugáliai részvételt ér.

Birkás Balázs is javított, az egyes második hely után párosban Balaska Márkkal megnyerték a 200 méteres finálét. Az NKM Szeged VE délután ismét hajóba ült és a K1 200 méteres szétlövésen is győzött. Szombaton 17 ezredmásodperccel kikapott Csizmadia Kolostól, a vissszavágón viszont magabiztosan nyert.

Büszkék lehetünk a Nagy Bianka-Molnár Csenge kenu párosra is, a két ifjú szegedi lány a felnőtt mezőnyben második lett 200 méteren!

Hivatalosan jövő hétfőn derül ki, hogy kik alkotják majd a magyar csapatot az augusztus 22-én kezdődő portugáliai világbajnokságon, de jelen állás szerint

Varga Katalin, Suba Róbert, Kárász Anna, Nádas Bence, Kuli István és Birkás Balázs is biztosan vb-induló,

Bodonyi András pedig a hétfői szétlövésen harcolhatja ki a részvételt.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Birkás Balázs kajak-kenu Kárász Anna Kuli István NKM Szeged VE

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés