Hirdetés
Túl a városon 2018. július 17. 12:43 Forrás: Privátbankár.hu

Büdösek az utasok, ezért dezodorokat osztogatnak a metrón

Egy nagyon fura intézkedéssel próbálja meg a bécsi közlekedési vállalat kellemesebbé tenni a metrózást az osztrák fővárosban. A büdös utasok ellen dezodorokat osztogatnak.

Hirdetés

Dezodorokat osztogatnak a bécsi U6 metró vonalán a markáns testszagú utasok miatt, adta hírül a Die Presse. Az osztrák napilap szerint több mint 14 ezer darab izzadásgátlót adnak ingyenesen az arra járóknak a következő napokban. A Waehriger Strasse megállóban Ulli Sima, a városvezetés közlekedésért felelős tagja és Alexandra Reinagl, a bécsi közlekedési vállalat ügyvezetője szermélyesen lepte meg az utazóközönséget a testfrissítőkkel. Sima szerint az akcióval semmi esetre sem akarják megsérteni az utasokat.

A városvezetés a túlzottan illatos ételeket sem tolerálja, ezért ősztől kitiltja ezeket erről a szakaszról. Nem szabad majd például pizzát, kebabot és tésztaféléket fogyasztani a metrókocsikban. Az ételek pontos listáját a közeljövőben állítják össze. Kávézni viszont továbbra is nyugodtan lehet. A szigorítást, amit az utasok kértek, később más vonalakra is kiterjeszthetik. 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bécs dezodor Metro