Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Felvonultak a sárkányhajósok a belvárosban, elkezdődött a világbajnokság
Ziccer 2018. július 16. 22:02

Felvonultak a sárkányhajósok a belvárosban, elkezdődött a világbajnokság

A versenyzők a Kárász utcáról és a Klauzál térről a rakpartig vonultak, ahol Besenyei Péter repkedett az égen. Keddtől péntekig a Maty-éren zajlanak a versenyek, a hétvégén pedig a Tisza belvárosi szakaszán.

Hirdetés

Hétfőn kora este tartották az ezen a héten Szegeden zajló 11. IDBF Klub Legénység Sárkányhajó-világbajnokság hivatalos megnyitóját. A szervezők közlése szerint ez a valaha rendezett legnagyobb világverseny a sportág történetében: 5 kontinens 30 országából 6200 versenyző érkezett a városba.

A Szeged Televízió kommentár nélküli videóján a Klauzál téri gyülekezés és a felvonulás eleje látható. A versenyzők a Huszár Mátyás rakpartig vonultak.

A világbajnokság megnyitójának részeként Besenyi Péter műrepülő világbajnok a Tisza felett tartott bemutatót, ennek során többször is átrepült a Belvárosi híd alatt. Ez látható Molnár Róbert, Kübekháza polgármesterének Facebook-videóján.

A világbajnokságon a Szegedi Tudományegyetem hallgatói is rajthoz állnak.

A világbajnokságon keddtől péntekig a 200 és 500 méteres versenyeket rendezik meg a Maty-éren, a hétvégén pedig a 2000 méteres számok a Tisza szegedi szakaszán lesznek. A vb részletes programjáról itt írtunk. A záróbulin még Metzker Viki is fellép, úgyhogy érdemes figyelni az eseményeket!

Akinek pedig nem volt még elég a felvonulásból, az örülhet, hiszen Kübekháza polgármestere – aki ezek szerint lelkes sárkányhajó- és Szeged-rajongó – már azon is ott volt és egy videóval tudósított is róla a Facebookon, mit sem zavartatva magát olyan hétköznapi dolgoktól, mint a napfény.

A Szeged Televízió hétfő esti híradójában élőben jelentkezett a helyszínről, ezt itt nézheti meg a videó utolsó néhány percében.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: IDBF Klub Legénység Sárkányhajó-világbajnokság sárkányhajó sárkányhajózás világbajnokság