Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Soha nem látott tömeg és örömujjongás fogadta a horvát válogatottat Zágrábban
Ziccer 2018. július 16. 20:03 Forrás: MTI

Soha nem látott tömeg és örömujjongás fogadta a horvát válogatottat Zágrábban

120 ezer ember a főtéren és több tízezer az utcákon éljenezte a világbajnoki ezüstérmes csapatot, aminek így órákba telt eljutnia a repülőtérről a város központjába, ahová a hivatalos rendezvényt tervezték.

Az érkezést és az utat a legtöbb horvát tévécsatorna élőben közvetítette.

A repülőgép 15 óra után szállt le a horvát fővárosban, és a város felett érkezett meg három MiG-21 vadászrepülőgép kíséretében.

Már a repülőtéren hatalmas ovációval fogadták a játékosokat, akik a nyitott tetejű autóbuszról is végig autogramokat osztogattak, integettek és fotóztak, majd saját közösségi oldalaikon is jelentettek meg képeket. 

Emberek tolongtak az út szélén, hogy megérinthessék a futballistákat, többen ültek a háztetőkön és lógtak ki az erkélyekről is zászlókat lengetve.

Közben a Jellasics főtéren voltak, akik már 12 órája vártak, hogy találkozhassanak a horvát válogatottal. 

A délután folyamán a légierő legnagyobb büszkesége, a Vihar Szárnyai elnevezésű műrepülő-kötelék légi bemutatót tartott. Egy helikopter óriási horvát zászlót lógatva folyamatosan keringett a tömeg felett. 

Az ünneplés késő éjszakába nyúlhat, az egész városban megbénult a forgalom. 

Az óriási érdeklődés és a késés miatt elmarad az elnöki hivatalba tervezett fogadás is, ahol Kolinda Grabar-Kitarovic államfő kitüntetésben részesítette volna a válogatott játékosok és Zlatko Dalic szövetségi kapitányt is.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Szeged300
Cimkék: foci-vb 2018