Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2018. július 16. 14:55

A szegedi Magyarország legizmosabb egyeteme

Az eredményt ötszáz egyetemi hallgató, 200 ezer felüléssel érte el.

Hirdetés

Mintegy ötszáz hallgató aktivitásának köszönhetően a Szegedi Tudományegyetem a címet a 4 ezer fő feletti nappali tagozatos hallgatói létszámú intézmények kategóriájában szerezte.

Az országos versenyt a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség hirdette meg MozduljRá! kampány részeként.

A kiemelkedő eredményért a szegedi egyetem hallgatóinak párokat alkotva, felváltva, minimum 1 percig, de idő megkötés nélkül kellett teljes felüléseket végezniük.

A gyakorlatot egyszerre több páros végezte az egyetemi Sportközpontban és a Topolya sori Sportcsarnokban. A legtöbb gyakorlatot, pontosan 2020 felülést Tapodi Ádám, Juhász Gyula Pedagógusképző Kar testnevelő-edző szakos hallgatója végezte el.

A kihíváshoz az egyetem szinte minden karáról csatlakoztak hallgatók, magyarok és külföldiek egyaránt. A díjjal járó 500 ezer forintos nyereményt sportszerekre, elsősorban labdákra költi majd az intézmény.

– Ez a díj egy újabb bizonyítéka, annak hogy a szegedi egyetem egyre sportosabb intézménnyé válik, a hallgatók egyre aktívabbak a kötelező testnevelés kurzusokon felül is – fogalmazott Csonka Csaba, az egyetem sportügyekért felelős rektori megbízottja.

A továbbtanulás során, az adott felsőoktatási intézmény kiválasztásában jelentős tényező az, hogy milyen sportolási lehetőséget nyújt az egyetem. A külföldi hallgatók különösen nagy hangsúlyt fektetnek a sportolási lehetőségekre.

A Szegedi Tudományegyetem testnevelés kurzusainak kínálata igen széles, 55 sportágból, közel 150 mozgásformát ajánl a hallgatóknak: az aerobictól, atlétikától kezdve, a labdajátékokon és az úszáson át egészen a falmászásig és a sárkányhajózásig.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: sport Szegedi Tudományegyetem verseny
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés