Hirdetés
Túl a városon 2018. július 15. 13:27 Forrás: MTI

Juncker kedvenc diktátora a keleti veszély első számú emberével tárgyalt

A futball-világbajnokság megrendezéséről, energetikai beruházásokról és a gazdasági együttműködésről volt szó a Kremlben.

Hirdetés

Orbán Viktor miniszterelnök gratulált vendéglátójának a világbajnokság megrendezéséhez. Kifejtette: Magyarország tiszteli és nagyra tartja az orosz kultúrát, és úgy vélekedett, ennek a sporteseménynek a megrendezésre méltó volt az orosz kultúrához. Havasi Bertalan közölte: A megbeszélésen áttekintették a nemzetközi energetikai beruházások helyzetét, illetőleg ezek Európára gyakorolt hatásait, különös tekintettel a Török Áramlat gázvezetékre, amely Magyarország számára is kiemelten fontos.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Vlagyimir Putyin orosz elnök (jobbra) fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt (balról a harmadik) a moszkvai Kremlben 2018. július 15-én. Mellettük Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója (balra) (fotók: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs)

Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin tárgyaltak a két ország gazdasági együttműködésének zászlóshajóját jelentő paksi atomerőmű projektről is, ezzel kapcsolatban megállapították, hogy „minden a korábban kialakított mederben halad” – ismertette a sajtófőnök.

A megbeszélés végén megerősítették: szeptember 18-án tartják a következő magyar–orosz csúcstalálkozót Moszkvában.

Emlékezetes, július 12-én, a NATO-csúcson mondta a miniszterelnök az M1-nek a tagállamok biztonságával kapcsolatban, hogy „keleti és déli veszélyekről beszélünk, de tudunk kell, hogy a két veszély természetrajza jelentősen különbözik egymástól. A keletit úgy hívjuk, hogy Oroszország, a délit pedig úgy, hogy terrorizmus.”

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Orbán Viktor Oroszország Vlagyimir Putyin Havasi Bertalan Moszkva