Hirdetés
Hirdetés
Művház 2018. július 14. 20:52

Magyar táj, magyar ecsettel az NKM Galériában

Képriport
Húsz évvel ezelőtt alakult az Alföldi Képző- és Iparművészek Köre. Az évforduló előtt tisztelegve nyílt kiállítás az NKM Galériában. A Klauzál téri kiállítóhelyen a nyár végéig összesen tizenhat alkotó munkáját tekinthetik meg az érdeklődők.

Hirdetés

A Magyar táj, magyar ecsettel címmel rendezett kiállítás megnyitóján Bányai Béla festőművész kiemelte, a vásznon minden szín megtalálható, nincs különbség fehér és fekete, világos és sötét között – ezért a festészet igazi humanizmus.

Élvezhetőnek és vállalhatónk nevezte a kiállítást, hangsúlyozva, hogy a most bemutatott művek az alkotók jelenlegi képességét, világnézetét tükrözik, de az folyamatosan változik.
A több mint három tucat kiállított műalkotás témája leginkább az ember és a táj, de akad olyan is, amelyik a szakralitás felé is kacsingat.

A kiállító művészek: Buda Sándor, Bullás Mária, Kovács Albert Bálint, Kukné Belovai Erzsébet, Murányi Teréz, Márkus Imre, Márkusné Nacsa Irén, Papp Zoltán, Stifánné Alexi Mária, Szauter Hilda, Szilágyi Attiláné, Székely János, Tessényi Judit, T. Fogarasi Margit, Vörösné Szél Julianna. Meghívott művész: B Tóth Edit.

A kiállítás augusztus 31-ig tekinthető meg az NKM Áramszolgáltató Zrt. Klauzál téri székházának aulájában.

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: kiállítás Alföldi Képző- és Iparművészek Köre NKM Galéria

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés